donderdag 14 oktober 2010

Meer diervriendelijke aanbiedingen

Soms is er naast veel kommer en kwel ook wel eens een leuk en positief berichtje in de krant te lezen. Zoals gisteren, waar in de Telegraaf stond dat er in 2010 meer diervriendelijke aanbiedingen in de supermarkt te vinden zijn.

Een overzichtje van de supermarkt met de meeste en de minste aanbiedingen volgens dit artikel:

Dansende koeien


 1.  Dirk/Bas/Digros met 48 aanbiedingen
 2. Plus met 39 aanbiedingen
 3. Deka met 35 aanbiedingen
 4. AH met 18 aanbiedingen
 5. Coop met 13 aanbiedingen
 6. Jumbo met 11aanbiedingen
 7. C1000 met 10 aanbiedingen
Ik hoop dat de trend zich doorzet. Ik word altijd wel blij van zulke berichtjes, het is best hoopgevend!

4 opmerkingen:

 1. Leuk berichtje! Ik reed van de week over de snelweg en kwam alleen maar (voor mijn idee natuurlijk, in het echt waren het er vier ofzo) vrachtwagens met kippen en kalfjes tegen. Zo zielig! Als gevolg daarvan (en om 't wat gezonder aan te pakken) eet ik de hele week al flink minder vlees. Een druppel op de gloeiende plaat, maar elke druppel koelt toch iets af, lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik zou dat ook zo zielig vinden. Ik heb in het buitenland wel eens een vrachtwagen met varkens gezien. Dan weet je al waar ze heen gaan...
  Minder vlees en biologisch vlees eten helpt volgens mij echt wel. Er komen steeds meer biologisch producten op de markt, omdat de vraag naar biologisch gewoon blijft groeien. Ook in deze tijden van crisis.
  Consumenten hebben eigenlijk heel veel macht, zeker als ze zich verenigen voor iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, die veewagens zijn zo zielig. Helaas is het door het idee dat vlees goedkoop moet zijn en wetgeving niet meer mogelijk om bij de slager op 't durp eerlijk vlees te halen van een koe die je bij wijze van spreken persoonlijk hebt gekend...

  Wel jammer.

  Maar het helpt zeker weten wel! Als je er goed op let, scheelt het echt veel hoeveel dieren er per jaar door jou in de bio industrie komen. Ik ga eens kijken of ik het art. kan vinden!

  Maar zulke berichtjes zijn zeker blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik ben best benieuwd naar dat artikel!

  BeantwoordenVerwijderen