vrijdag 10 juni 2011

Jeej, het begin van mijn eetbare tuin :)

Ik kwam gistermiddag thuis, en ik zag opeens dat de eerste framboosjes al gerijpt waren. :) Hoe leuk is het om zelf wat fruit en groente te 'kweken'. :)


Dit is mijn rode frambozenstruikje. Ik heb verder nog een bramenstuikje en een zwarte frambozenstruikje staan, en daar begint het ook te komen.

Verder heb ik nog wat bakken staan met allerlei keukenkruiden en wat paprika- en aardbeienplantjes. (Er staat ook wat gewone eenjarige plantjes tussen.)


Ik heb wel een beetje gespiekt, want ik heb de stekjes allemaal in een tuincentrum gekocht. Ik heb verder nog een plastic kasje met champignons, maar dat wil niet zo. Ik wil ook nog kijken voor een snackkomkommer- en een wat groter paprika plantje. In wat oude plastic bakjes wil ik ten slotte proberen om komkommerzaadjes op te kweken.

Oh ja: dit zijn een deel van mijn weckpotten in gebruik als opbergpotten. Ik heb er ook nog wat kleinere potjes bijgekocht. Staat lekker zero waste zo. ;)


12 opmerkingen:

 1. Het mooiste vind ik op een zomerdag in de tuin ontbijten en dat aan te vullen met eigen fruit. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet dat er mooi uit zeg! Zowel de framboosjes als het Zero Waste gedeelte! Heb je al die spulletjes ook echt los gekocht, of ze overgegoten in die potten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb die kleine glazen los gekocht. De etenswaren had ik al; die heb ik uit alle gaten en hoeken van mijn keuken gehaald. (Dan merk je pas wat je allemaal in huis hebt!) Alles bij elkaar in potten gedaan , en alles is overzichtelijk en bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor, je eigen tuin met allemaal lekkere spulletjes erin. Bij de Al.di hebben ze trouwens allemaal groenten- en fruitplantjes in de aanbieding deze (of volgende?) week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons is alles klein en zielig - het is hier kleigrond en het is een heel droge lente geweest ... ik heb rabarber moeten kopen om mijn confituur te kunnen maken dit jaar - jammer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er tof uit! Die framboosjes, mmmmmmmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het frambozenstruikje hier is ongeveer net zo groot. Er zijn tot nu toe 3 frambozen af gekomen en die waren erg lekker! Volgend jaar meer hoop ik. Ik heb ooit een struik met gele frambozen gehad, die waren ook heerlijk. Groenten en fruit uit de tuin is gewoon leuk, leerzaam en heel erg lekker. Geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb gisteren onze eerste aardbeien gegeten. Echt superzoet en lekker.
  Die glazen potten staan ook nog eens prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er heel leuk uit. De frambozen ook en jouw kast ook...
  Je bent goed bezig!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk he, wij aten de 1e 2 aardbeitjes van de week (!), dat gingvan iene minen mutte, wie krijgt de aardbeitjes.....en we eten al weken sla en peultjes. Peultjes telkens een paar per keer, is net leuk voor door de sla.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een kick geeft dat toch elke keer weer om je eigen fruit en groente te eten hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ valhalla: bedankt voor de tip van de aldi! Ik heb gisteren nog even een paprika- en komkommerplant meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen