maandag 1 november 2010

Geshopt bij de boer

Ik heb net ook eens groenten en fruit bij de boer gehaald. Ik dacht ik moet het toch ook eens proberen! Ze hadden niet alles wat ik op mijn lijstje had, maar ik heb nu 2 kg uien, 5 kg aardappels en bananen en komkommer voor € 6,15. Best netjes, ik denk dat je bij de supermarkt meer kwijt bent.


In mijn omgeving zitten meer boerderijwinkels, waaronder een paar biologische. Ik ga bij een paar een keertje langs om te kijken welke me het meest aanspreekt en daar ga ik dan mijn groenten en fruit halen!

Oh ja, naar aanleiding van een Engelse reactie op mijn blog heb ik Google Chrome gedownload. Daarmee kan je je blog in het Engels lezen. Ziet er erg leuk uit! Ik ben in het Engels 'Sustainable Savings', en de tekst wordt soms heel grappig vertaald.

- Lekker Leven Met Minder wordt: Deliciously Living With Less
- SparenBesparen - Blog over sparen, besparen, consuminderen en bezuinigen wordt: Save save - Blog about saving, save, consume less and save them
- Bewuste Eenvoud wordt: Consious Simplicity
- Vernieuwdeblikopgeld wordt: Renewed Look surcharge  
- Knipperlichtje wordt: Flashing

:)

11 opmerkingen:

 1. Yes, I am so happy I can read your blog in English now!

  now I just have to spread the word

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg, vooral die vertalingen! En ook dat je Engelse fans hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ja, Engelstalig dus, ik dacht dat FB Amerikaans was

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om groeten en fruit bij de boer te halen! Ik doe het nou sinds twee weken en wil eigenlijk niet anders meer. Het is volgens mij wel goedkoper dan de supermarkt. Daar gaat het natuurlijk ook wel om, maar ook het idee dat alles vrij vers geplukt is enzo en ik heb toch het idee dat het lekkerder smaakt! Zometeen sperziebonen van de boer!! Van de week had ie ook veel aubergines, daar hebben ze hier veel kassen van. Ik krijg van week eters, dus ik ga dan gevulde aubergines maken. Bij de supermarkt zou ik dat nou nooit meenemen eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker zo veel in de buur he! Hier heb je ook veel kwekers die aan huis verkopen maar ik ben altijd een beetje huiverig om die leeg uitziende erven op te stappen en appeltjes te gaan halen ofzo.

  Haha FB... heeft nog een ander blog... damn die moet ik ook weer eens gaan lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Valhalla, Ja heel herkenbaar, dat huiverig-achtige! Maar het viel me super mee. Het was ook zo'n ouderwets schattig winkeltje, net als vroeger. Ik ben bij één van de 'Landwinkels' geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons heb je ook boeren en fruittelers die aan huis verkopen. Vaak ruilen ze met elkaar zodat ze een uitgebreider assortiment hebben. Ze zijn vaak erg enthousiast over hun producten en weten er vanalles over te vertellen. Niet alleen goedkoop dus, maar ook leuk om er meer over te weten. En je bent gelijk groen bezig, want de producten hebben weinig voedselkilometers gemaakt...
  Ik heb me voorgenomen deze week weer eens bij de plaatselijke molen te gaan kijken, die hebben een heel schattig en kneuterig winkeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo mevrouw en mijnheer! Ik ben een particuliere belegger en bied leningen aan voor alle mensen met een goed karakter die kunnen betalen zonder hun maandelijks of jaarlijks budget te vernietigen. Neem contact met me op voor meer informatie over mijn e-mail: jg9012110@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo mevrouw en mijnheer! Ik ben een particuliere belegger en bied leningen aan voor alle mensen met een goed karakter die kunnen betalen zonder hun maandelijks of jaarlijks budget te vernietigen. Neem contact met me op voor meer informatie over mijn e-mail: jg9012110@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo mevrouw en mijnheer! Ik ben een particuliere belegger en bied leningen aan voor alle mensen met een goed karakter die kunnen betalen zonder hun maandelijks of jaarlijks budget te vernietigen. Neem contact met me op voor meer informatie over mijn e-mail: jg9012110@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je kunt rijk en gelukkig worden als je een lege ATM-kaart kunt aanvragen, met deze kaart kun je 3000 euro per dag gedurende 6 maanden maken, ik ben momenteel in Spanje en ik gebruik deze kaart dagelijks om 3000 zonder problemen te maken. Ik maak ook gebruik van deze kaart in de supermarkt en ook om online aankopen veilig te doen.

  Als je deze kaart wilt hebben, neem dan contact op met de beroemde hacker Mr Divine (divinecardhacker@gmail.com) en je krijgt je eigen kaart afgeleverd bij je deur en de agent zal je precies laten zien hoe je de kaart moet bedienen, zodat je kan dagelijks je eigen 3000 maken. deze kaart werkt voor elk land, dus haal de jouwe nu.

  Om je kaart vriendelijk te contacteren: divinecardhacker@gmail.com of whatsapp +16317433683

  Dank je

  BeantwoordenVerwijderen