donderdag 11 november 2010

Het kringloopwinkel avontuur

Het is vandaag 11 november, dit jaar de dag van de duurzaamheid! :)


Ik ben gisteren voor het eerst naar de lokale kringloopwinkel geweest. De winkel zit nogal verstopt in de binnenstad en ziet er van buiten uit niet erg uitnodigend uit. Het is ook een soort opslagloods. Ik was er al eens eerder langsgelopen, maar toen durfde ik niet naar binnen, haha. Stom he.

Maar goed, gisteren had ik een paar spulletjes mee die ik laatst had gekregen van mijn vader, die ze op zijn beurt had gekregen als relatiecadeaus. Het waren nogal kitcherige tierelantijntjes. Mijn collega's gruwden er ook van en dus heb ik ze naar de kringloop gebracht. Nu durfde ik wel naar binnen, want ik had meteen een doel; de spullen afgeven. ;) Daar wilden ze het wel hebben, het ging meteen in een vitrine. Hopelijk is er binnenkort iemand blij mee.

Ik heb verder nog eens rondgekeken, en de winkel viel me hartstikke mee! Er stond echt van alles, van oude computerschermen tot eethoeken en kleine serviesjes tot kleding. Ik zag ook nog best mooie kasten die je leuk op kunt knappen. Je kon ook rustig rondlopen en alles op je gemak bekijken. Heb niks gekocht trouwens, maar mocht ik binnenkort iets nodig heb, dan kijk ik ook zeker bij deze winkel!

Gaan jullie wel eens naar kringloopwinkels en zo ja: wat koop je daar dan?

3 opmerkingen:

  1. Ik ben een poosje terug voor het eerst geweest. Ik durf meestal ook niet zo goed naar binnen. Geen idee waarom, want ik kijk er niet op neer, ben er niet vies van, of wat dan ook. Misschien is het idd omdat het niet helemaal duidelijk is óf je wel naar binnen mag en kunt. Afgeven heb ik nog niet gedaan, maar wat niet is, kan nog komen. Er zijn nog genoeg dingen waar ik vanaf wil!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik loop er regelmatig naar binnen. Ik koop er vaak boeken voor 0,50 cent en als ik ze uit heb geef ik ze weer weg of breng ze terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel vroegah ging ik met mijn vriendinnetje nog wel eens naar de 'echte' kringloopwinkel. Ben pasgeleden bij die in Roosendaal geweest maar die zit verdorie in een luxer pand dan de audi garage en daar betaal je 15 euro voor een kinderzitje zo oud dat los in de kofferbak een veiliger optie is.... Afzetters dus. Ze hadden een omzet van anderhalf!miljoen!

    BeantwoordenVerwijderen