woensdag 10 november 2010

Financiële schijf van vijf

Klein vervolgje op het blog van gister: ik heb destijds in mei een excel sheetje gedownload via simpelhuishoudboekje, en die gaandeweg steeds meer naar mijn smaak aangepast. Ik keek gister nog even op de site, en toen zag ik deze financiële schijf van vijf. Ik vond hem erg creatief bedacht! Veel voorkomende financiële adviezen staan zo erg leuk uitgebeeld:


Ik wou 'm jullie niet onthouden. ;)

 "Financiële gezondheid Financiële gezondheid betekent met gezond verstand bewuste keuzes maken. Gebruik daarbij de 5 regels van de Schijf van Vijf "Gezonde Financiën" van de stichting Simpel Huishoudboekje:
 1. Plan maand, kwartaal en jaaruitgaven vooruit
 2. Houd twee maandinkomen als reserve aan
 3. Leen bewust
 4. Spaar voor pensioen
 5. Vind balans tussen inkomen en kosten"

6 opmerkingen:

 1. Hi,
  Heel mooi overzicht.
  Waarschijnlijk bedoelen ze met 'Leen bewust' dat je goed kijkt naar de voorwaarden maar zelfs in dat geval zou ik het liever veranderen in 'Leen bewust Niet'.
  Wat vindt jij?
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi overzicht, bedankt! Ik ga 'm uitprinten en in mijn boekje (met allemaal dit soort dingen/toekomstplannen) bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, wat een handig overzicht! Bedankt voor het plaatsen. Ik probeer al enige tijd handiger met geld om te gaan en het gaat al een heel stuk beter. Maar doordat we veel verbouwd hebben de afgelopen jaren ( en steeds ons vakantiegeld daaraan hebben besteed ), hebben we nog geen buffer. Dus die twee maandsalarissen als reserve houden is een tip waar ik aan ga werken.

  Groetjes, Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en handig! Maar dat leen bewust vind ik nog 'linke soep'. Tenzij het voor het kopen van een huis is, vind ik lenen maar griezelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met leen bewust bedoelen ze misschien ook alleen voor een hypotheek. Ik zou ook het liefst niet lenen, maar soms kan je niet anders voor de aankoop van een huis. Dan is het zoek om een zo voordelig mogelijke hypotheek uit te kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke afbeelding! Die ga ik ook opslaan! Staat er goed afgebeeld, precies zoals het hoort! Een beetje de basis!

  BeantwoordenVerwijderen