zondag 2 januari 2011

Voornemen voor 2011: Vier het leven


Ik lees nu op zo'n beetje alle blogs de gelukkig nieuwjaarswensen, en dat iedereen alle geluk, voorspoed, succes, plezier en wijsheid toegewenst krijgt. Welnu, dat is precies wat ik voor mezelf wens voor 2011! (En daarna natuurlijk.) Ik ben voor m'n gevoel een beetje ingedut en zit een beetje in een sleur. Het gaat best goed allemaal, maar het kan beter. Ik ben voor m'n gevoel ook veel te afwachtend en ik vind dat ik teveel thuis zit. Mijn goede voornemen voor 2011 gaat dan ook worden wat Bewuste Eenvoud treffend zegt:  
"Vier het leven".

Mijn voornemen voor 2011:
Ik wil weer ondernemender worden, vaker leuke dingen doen, met mijn passies bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen. Weer het gevoel krijgen dat ik lééf en echt van het leven genieten.

Het hier zo neerzetten is natuurlijk ook een goede stok achter de deur! Mijn andere voornemens voor 2009 en 2010, die een stuk praktischer waren en over respectievelijk meer biologisch eten gingen en daarna meer fairtrade boodschappen doen, heb ik ook gehaald. Dit voornemen is veel filosofischer natuurlijk, maar ik heb zin om er aan te beginnen. :)

Het begint alvast goed, want volgende week ga ik naar een voorstelling van het ballet 'Het Zwanenmeer' dat momenteel in Nederland optreedt. Ik heb ze vorig jaar al gezien in Sint Petersburg en daar echt intens van genoten, ook van de dramatische muziek van Tsjaikovski. (Ik vond die muziek al zo herkenbaar, hij is namelijk in veel hedendaagse sprookjesfilms van Disney verwerkt.) Deze voorstelling is alleen met iets meer 'zwaantjes'. Ik heb er in ieder geval al veel zin in!


Verder ben ik concreet van plan om straks wat extra goedkope treinkaartjes van de Hema of Kruidvat te kopen, zodat ik lekker dagjes weg kan. Verder kom ik hopelijk vanzelf op genoeg ideeën om meer van het leven te genieten (ik zal proberen 'met de stroom van het leven' mee te gaan, haha.)

Wat leuke relevante artikeltjes (van de site SoChicken):


8 opmerkingen:

 1. Dat is een mooi voornemen! Dat heb ik ook een beetje. Wat meer genieten en meer leuke dingen doen. De tijd gaat snel voorbij. Leuk dat je naar het Zwanenmeer gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aaaah, dat is pas een leuk voornemen - ik hoop voor je dat het helemaal lukt - Fijn 2011 xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens. Ik merk ook dat regelmatig het leven een beetje een sleur wordt en je indut.
  Ik wil toch proberen komend jaar alerter daarop te zijn en de leuke dingen ook meer te koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan wens ik je dat al je voornemens slagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog en natuurlijk voor het volgen :) Het is leuk om te zien dat er steeds een beetje meer volgers bijkomen!

  Wat een goed voornemen!! Lekker genieten en leuke dingen doen is erg belangrijk en ik zie dat je eerste leuke dag al gepland is! Die aanbiedingen voor treinkaartjes kan idd veel schelen, ook bij de Blokker hebben ze geloof ik van die aanbiedingen.. de hele dag treinen voor een bepaald bedrag, of met z'n 2-en voor de prijs van 1. Erg leuke aanbiedingen.

  Je vroeg of ik al wist waar we heen gaan en hoe lang.. we hebben eigenlijk nog geen plannen, alleen ideeën.. zoals we het nu zien zal het ongeveer een jaar gaan duren en beginnen we vanaf hier met de trein richting Azië (door Rusland en Mongolië), dan door Azië, Australië, Nieuw Zeeland en dan Zuid-Amerika. Maar goed.. zodra er concretere plannen komen zal het te lezen zijn op mijn blogje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben gek op het Zwanenmeer (en op de Notenkraker en Giselle....etc.)
  Als klein meisje zat ik al in het theather helemaal betoverd er naar te kijken.
  Ik hoop dat je dit gevoel kunt vasthouden.
  Tsjaikovsky geeft mij ook altijd het gevoel dat 'Ik leef!'.
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Vier het leven "
  Ik zou zeggen, "Vijf en Zes het leven " óók..
  met volle teugen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi voornemen zeg!! Ik ga dit jaar ook proberen daar wat meer mee bezig te zijn, maar vind het soms wel lastig, ik zit ook gewoon graag thuis en soms lijkt het dan zo geforceerd als ik allemaal dingen ga doen, terwijl ik (voor mijn idee) net zoveel plezier heb met een boekje op de bank. Nou ja, het zal een kwestie zijn van de juiste balans vinden!

  BeantwoordenVerwijderen