zondag 16 januari 2011

Lekker tv kijkenIk lees nu bij sommige blogs dat men geen of nauwelijks tv kijkt, want tv kijken zou je leven toch niet verrijken. Hoewel ik het knap vind dat sommigen zonder tv kunnen, ben ik het er niet helemaal mee eens. Hoewel er inderdaad veel bagger op tv is (met afschuwelijke programma's als Popstars en Idols als hoogtepunt!), zitten er af en toe wel een paar juweeltjes bij. Daar zet ik de tv dan wel voor aan. Programma's zoals:
 • Bones
 • Law and Order: SVU
 • Law and Order: Criminal Intent
 • The Tudors
 • Oprah (is meestal wel interessant)
 • Dr. Phil (is soms wel interessant)
 • Project Runway
 • NGC en BBC documentaires als Planet Earth en Great Migrations
 • Documentaires over het harde gevangenisleven in Amerika, zoals: America's Hardest Prisons. Ik vind die hele wereld van gevangenen, bendes, en de cultuur van geweld echt fascinerend. Waarom lukt het het sommige mannen wel om zich los te maken van die vicieuze cirkel van geweld, terwijl de meesten telkens weer in de gevangenis belanden?
 • Kijktip op youtube: Prison Nation.   Niet meer op tv, maar het blijft goed:
  • Rome
  • Being Erica
  • Pushing Daisies
  • Prison Break 

  En soms kom ik een aflevering van 'Bouw je droomhuis' of zoiets tegen. Soms gaat dat over mensen die een eco woonhuis bouwen (dus zo ecologisch en biologisch mogelijk), of mensen die een eenvoudig huisje op het Ierse platteland gaan bouwen, waarna ze meer rust en ruimte en prachtige natuur om zich heen hebben. Geen leven meer in de 'ratrace' en ook geen hypotheek meer. Kijk, dat vind ik dan vaak wel inspirerend, en dus verrijkend.

  Op zondagavond (vanavond weer, jeej!) komen er 3 afleveringen van The Tudors. Hmmm, heerlijk, lekker genieten van historisch drama! Als er dan iemand belt, neem ik niet meteen op, de Tudors gaan voor! Ik wens dan niet gestoord te worden en ik bel vaak later in de pauze terug.


  Wat zijn jullie favoriete programma's?

   18 opmerkingen:

   1. Bones, CSI en dat soort dingen vind ik ook erg leuk. Prison Break en Heroes vond ik ook super. En natuurlijk Top Gear.

    Dat 'bouw je eigen droomhuis' vind ik ook echt geweldig om te zien. 100 x leuker dan die afschuwelijke amerikaanse programma's waarin mensen een huis krijgen ter grootte van een middelgroot dorp. (maar wel leuk om me vijf minuten dood te ergeren, haha)

    The Tudors ken ik niet maar het ziet er wel mooi uit op het plaatje. Historie = leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
   2. Ik kijk het liefst The Closer, Cold Case, CSI, Criminal Intent, NCIS, The Mentalist, Bones, Law & Order, The Good Wife en Desperate Housewives. Ook Without a Trace vind ik een erg goede serie. Overigens blijf ik voor geen van deze series thuis, maar mocht ik The Good Wife of Desperate Housewives gemist hebben, dan zorg ik wel dat ik de aflevering via internet nog kijk. Voor de rest maakt me dat iets minder uit.

    Overigens ben ik wel een van die mensen die probeert wat minder tv te kijken, maar dat komt vooral omdat ik er gewoon niet echt energie van krijg. Als ik eenmaal ga zitten, dan is dat ook direct het einde van mijn dag, want daarna komt er niets meer uit mijn vingers. Of erger: ben ik al in slaap gevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
   3. Ook ik kijk gewoon TV Heerlijk haha . En ik heb ook mijn favorieten progammas.
    En dan heb je vast van de week gezien van die mensen die dat huis bouwde van auto banden Geweldig om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
   4. tja, de TV is hier toch ook niet meer weg te denken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
   5. Dat heb ik ook, ik blijf niet voor een programma thuis. Als ik iets mis, jammer dan. Al probeer ik wel altijd de Tudors mee te pakken, Laatst had ik op een zondag toch wat anders, en toen moest ik stiekem wel een beetje balen. ;)

    Dat autobanden-huis heb ik niet gezien trouwens. Klinkt wel apart!

    BeantwoordenVerwijderen
   6. de meeste van die series die jij nu opnoemt kijken wij ook met regelmaat toch moet ik zeggen de tv overdag niet vaak aanstaat hooguit met een ziek kindje die assepoester ofzo iets graag kijk meestal staat hier de radio overdag aan, maar gelijk geef ik je tv is echt niet altijd onzin het is ook wel een beetje vermaak...

    BeantwoordenVerwijderen
   7. Oryx, misschien leuk om te lezen:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Earthship

    Earthships zijn echt geweldig. Van die heel duurzame hobbithuizen van schroot, zeg maar. Soms ook van lege flessen of blikjes.

    BeantwoordenVerwijderen
   8. Leuk om over jullie favoriete tv-programma te lezen. Sommige ken ik niet, zoals The Tudors. Mijn favoriete programma's zijn Tegenlicht, Little Britain, Metropolis en Gardeners World op de bbc. Ik zou trouwens makkelijk zonder tv kunnen maar mijn man en zoon niet.

    BeantwoordenVerwijderen
   9. Ik heb periodes dat ik niet veel kijk, en soms weer wat meer. Op dit moment kijk ik erg veel tv. Heerlijk!! Oprah en Dr Phil vind ik meestal erg leuk. 24, gooische vrouwen en prison break dat waren mijn favoriete series. Ik kijk tegenwoordig naar wie is de mol, je zal het maar hebben, altijd interessant. Af en toe Buitenhof, altijd op zondag. Verder actualiteiten enzo. Vooral veel films. En stiekem ook naar GTST..... Ik blijf er niet voor thuis maar op zondag dan komt de marathon van de afgelopen week achter elkaar zonder reclame. Heerlijk. Sinds ik thuis zit heb je elke ochtend de preview, dan hoef ik het s'avonds niet te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
   10. Bones, Law and order C.I en SVU zijn favoriet. Coldcase en NCIS ook. Het lijstje van Lekker Meer Met Minder eigenlijk en dat van jou. Ik kijk de series niet allemaal op tv. Ik heb er ook een paar op dvd.

    Ik was je kwijt. Ik dacht dat je bij mijn links stond, maar ik kon je niet vinden. Ik heb je toegevoegd. Kan ik je makkelijker volgen.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
   11. Mijn absolute favoriet van dit moment en een aanrader aan iedereen is The big bang. Elke werkdag om 20.00 op Veronica als ik het goed heb.

    BeantwoordenVerwijderen
   12. Hier wordt ook regelmatig gekeken hoor!
    De kids houden van Nickelodeon, dat is toch echt crapper dan crap!!
    Ik zelf ben fan van house en bones, en manlief kijkt graag sport (zelfs snooker, gaaaaap...)
    Ik vind mijn eigen internet gebruik zorgwekkender!!!
    (maar zo leuk...)

    BeantwoordenVerwijderen
   13. The Big Bang Theory (op Veronica) is een programma waar wij elke avond om 8 uur klaar voor zitten. Verder volgen we niet veel, of het moet de verschillende aflevering zijn van de Dog Whisperer op NatGeographic

    BeantwoordenVerwijderen
   14. Leuk! Ik kijk graag naar Grey's anatomy, De Grote Verhuizing, en Prison Break hebben we op dvd uit de bibliotheek gehaald, en ook gezien.

    Soms leer je inderdaad ook nog wel eens wat van de tv, of brengt het je op ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen
   15. 24, CSI (alle versies), Law and Order SVU en Criminal Intent, NCIS, Bones, Mentalist en Criminal Minds zijn favoriet maar ik neem ze op.
    Ook Engelse Detectives kijk ik graag.

    BeantwoordenVerwijderen
   16. Ik denk dat ik gewoon niet zo van tv kijken houdt, want de meeste van bovenstaande programma's heb ik nog nooit gezien en sommige een enkele keer, wel hou ik van Law & order en het Zesde zintuig, al vergat ik die laatste ook steeds te kijken en heb ik alle afleveringen op de pc gezien. Ik heb filmnet dus ik kijk weleens een film. De Tudors had ik wel graag willen zien, maar ja ook weer vergeten. Misschien moet ik maar zo'n dvd box aanschaffen.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
   17. @Haagje, nee joh, gewoon elke zondagavond even kijken of je het wat vind. Zo'n dure dvd box is toch zonde van het geld?

    BeantwoordenVerwijderen
   18. Jawel, maar ik heb al teveel gemist, en ik blijf dat soort dingen vergeten. Misschien moet ik wachten tot die dvd-boxen zijn afgeprijsd.

    BeantwoordenVerwijderen