dinsdag 18 januari 2011

Nieuwjaars opruimwoede

Ik vond dat ik gisteren ook maar eens aan de nieuwjaars schoonmaak moest geloven. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik gisteren een dagje weg zou gaan, maar het weer zat niet echt mee. Het treinkaartje is nog tot eind maart geldig, dus ik dacht: ik ga wel een keer als het wat zonniger en droger is! In plaats daarvan heb ik er maar een nuttig dagje van gemaakt. Ik heb de dingen gedaan die ik al een tijdje aan het uitstellen was, namelijk de opbergruimtes in huis eens uit te mesten en op te ruimen. Ik heb de tweede slaapkamer (met daarin mijn kledingkast), de trapkast en het bijkeukentje eens goed opgeruimd en schoongemaakt.

Oryx' drogisterij

Ik kwam tot de conclusie dat ik voorlopig niet naar de e.tos ofzo hoef, ik kan zelf wel drogistje spelen. Ik heb nog genoeg voorraad, en laatst ook weer van alles van mijn moeder gekregen. Helaas wel is er nog wel douchegel bij met, naar wat nu blijkt, sodium laureth sulfate en andere niet zo fijne en potentieel giftige stofjes. Ik heb gister in de supermarkt op de achterkant van bijna alle douchegels gekeken, en het zit er inderdaad overal in. Ga nu maar eens kijken naar ecologischere varianten!

Ik heb eindelijk de zooi uit de trapkast ook eens ingedeeld in spullen die ik nog kan verkopen, en spul dat waarschijnlijk niet te verkopen is maar toch zonde is om weg te gooien. Die heb ik naar de kringloop gebracht vandaag. Ruimt weer lekker op!
Ik zag daar trouwens wel een hele stapel oude maar nog goed uitziende National Geographics liggen. Heb er meteen een paar meegenomen voor 50 cent. Ik vond het wel een goed idee om je oude tijdschriften naar de kringloop te brengen. Ik kan ze ook niet altijd kwijt aan anderen, en bij het oud papier vind ik ook zonde.

Hebben jullie ook wel eens dat je in je opruimwoede van alles weg doet, waar je dan later spijt van krijgt?? Ik dacht dat ik laatst een zwarte skinny spijkerbroek had weggedaan - waar ik later dus spijt van had -, maar die kwam ik dus gister weer tegen. :) Die zat nog in een doos voor spullen die op marktplaats moeten. Toch maar weer teruggelegd in de kledingkast, die kan ik lekker thuis dragen.

8 opmerkingen:

 1. Natuurlijk. Heel vaak.
  Voor douchegel kun je het beste naar de N.atuurwinkel daar heb je heel veel merken.
  Maar bij E.tos kun je ook gewoon Weleda kopen.
  Groetjes,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat had ik ook met een vestje met van die puntschouders :) was echt blij dat ik het toch niet had verkocht of gedoneerd :)

  Maar dat was ook echt het enige tot heden. Oh ja, miste mijn grijze lakpumps, die heb ik teruggevraagd aan schoonzusje en tot heden niet gedragen.... Ben benieuwd hoe vaak jij die skinny gaat dragen :)

  Tip: on line natuurdrogist Lavendula.nl

  Bij e.tos en co liggen die spullen echt niet, het zogenaamd natuurlijke merk van e.tos (of was het tuinen) zit ook nog stijf van de zooi.

  En oooh... Jean Paul Gaultier zie ik staan. Heerlijk is die he? (ook de neppe)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je bij de supermarkt of drogist kijkt is Sanex Zero de best mogelijke optie volgens mij. Ook daar zitten nog chemische stoffen in hoor, maar toch al wel minder. Wil je het echt goed doen, dan kun je het beste Valhalla's raad volgen. Ik ben ook nog zoekende naar de beste optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik op ga ruimen maak ik drie stapels. 1. Direkt weg. 2. Mag blijven. 3. Twijfelgeval. De twijfelgevallen bewaar ik een tidje. Dan maak ik daar weer drie stapels van. Ik heb nog nooit spijt gehad.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, zowel de echte als de neppe Jean Paul Gaultier zijn lekker. :) Heb ze allebei. :)

  Bedankt voor de tips over Lavendula e.d. Lush is ook wel een goede, dacht ik? Ik ga binnenkort weer eens naar Amsterdam, ga ik daar eens een kijkje nemen! Of bestellen.

  Er zit ook een natuurwinkel of groene supermarkt (of zoiets) in de stad waar ik werk. Ga morgen eens kijken wat ze daar hebben.

  Ik ben niet verbaasd dat de T.uinen nog veel spul heeft dat niet 100% natuurlijk is. Geldt ook voor Y.ves R.ocher. De marketing is mooi en zogenaamd heel natuurvriendelijk, maar dezelfde foute stoffen zitten erin. Al zullen ze best dierproefvrij zijn.

  De tip over 3 stapels maken en twijfelgevallen telkens zo indelen, lijkt me ook een goede!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spijt van die opruimwoede valt meestal wel mee. Heel soms heb ik eens iets, maar om eerlijk te zijn kan ik me zo niet eens iets bedenken, dus zo erg zal het niet geweest zijn.

  Lekker zeg, flink opruimen. Zorgt altijd weer voor rust en ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om zo op te ruimen. Ik ga de komende week ook een lijst maken met mini projectjes. Ik wil is een keer al m'n keukenkastjes uitsoppen en m'n kledingkast is nodig aan een opruimbeurt toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Spijt van weggegooide dingen heb ik meestal niet, toch zoek ik soms het hele huis door naar dingen die ik nog moet hebben, maar die echt niet te vinden zijn. Ja....... dochters hè! Misschien moet ik oma kleding gaan kopen, een probleem minder. Maar ja dan lijk ik niet meer op mijn eigen zelf.
  Ik ben zelf onlangs over gestapt naar natuurlijke zeep die binnen 48 uur is afgebroken. Het is heerlijk zacht voor mijn huid. Van Lush ga ik de shampooblokjes met cacaoboter weer gebruiken. Alleen voor deo ben ik nog zoekende. En alle cadeauverpakkingen die nog onaangetast in mijn kast staan breng ik vanmiddag meteen even naar de weggeefwinkel. Ik heb al zolang het plan om de kasten te reorganiseren, maar ik ben niet verder gekomen dan twee kasten. Al woede er recentelijk wel weer schoonmaakplannen door mijn hoofd.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen