dinsdag 12 april 2011

Wederom een 10-dingenlijstje

Ja mensen, als je eenmaal bezig bent met iets, dan blijf je maar dingen tegenkomen die weg kunnen. ;) Dit keer zijn het er wel echt 10.


 1. Een paar bruine enkellaarsjes. Ooit gekocht voor 8 euro. Oh, dat was zo goedkoop, dus ik zou ze zeker vast veel gaan dragen!! Niet dus, mag op mp of naar LdH.
 2. Een bus spray om je leren schoenen mee te beschermen. Ooit gekocht toen ik al even overbodige blauwe schoentjes ging kopen. Gekocht na een verkooptrucje van een zeer listige verkoopster. Mag naar kringloop. (Blauwe schoenen zijn al weg).
 3. Twee mokken die ik uit het keukenkastje heb gehaald, staan nu in de kringloopdoos. Kijken of ik ze mis. Zo niet, dan naar kringloop.
 4. Nog een mooi boek dat maar in de trapkast staat, zonde eigenlijk. Ik kijk er nooit meer in en het mag wel weg. Kijken of het op mp verkoopt. 
 5. Zes gekleurde glaasjes, voor waxinelichtjes. Ze zijn wel erg leuk, maar ik doe er niets mee. Ik twijfel nog, maar ze kunnen op mp/kringloop. 
 6. Het telt niet helemaal: maar m'n behang in de slaapkamer is ook weg! Ik had vorig jaar in mijn hoofd dat ik een rood behangetje wilde. Ik toen een rol behang en lijm gehaald en zelf behangen. Dat ging toen echt heel goed! Ik vond het resultaat, dus het effect van het behang op de kamer, alleen wel aardig -  niet geweldig. Nu, een jaar later, vond ik dat het toch niet meer helemaal was wat ik wilde. Dus gisterochtend kwam ik toch langs de Praxis, en daar hadden ze voor 2,50 wel behangverwijderaar. Als ik iets in mijn hoofd heb, moet het natuurlijk ook het liefst gelijk gebeuren, dus ik heb gistermiddag het spul op het behang gedaan. Dat liet gelijk los en ik kon het zo verwijderen. Het was in een half uurtje gedaan! De banen behang heb ik laten drogen en die heb ik gisteravond weer droog en wel zo opgerold. Mijn slaapkamer is nu heerlijk wit... Witte muren, met alleen een bed, een stoel en een klein tafeltje+tv'tje. Verder niets, het lijkt wel de slaapkamer uit het filmpje van Zero Waste.. :)
Mijn moeder kwam gisteravond even langs. Ik heb haar laten zien wat ik allemaal weg wou geven aan haar of de kringloop. Nou, ze ging dolbij met de volgende dingen naar huis....
 1. Een groot glazen snijplank. Ooit van mijn moeder gekregen, maar ik gebruik het niet. Ging dus weer retour.
 2. Nog een groot houten snijplank. Dat heb ik ooit in een kerstpakket gekregen, maar het staat maar in het gootsteenkastje. Dat heeft m'n moeder meegenomen voor mijn broertje. Die gaat straks op zichzelf wonen, en echt, mijn moeder heeft z'n hele uitzet al bij elkaar gespaard met van die supermarktpunten/acties. Van servies tot glazen en handdoeken en pannensetten, alles staat al klaar op zolder.
 3. Wat had ze nog meer meegenomen? Oh ja; twee chemische schoonmaakmiddelen. Muscle enzo. Dat heb ik twee jaar geleden van haar gekregen, maar ik gebruik eigenlijk alleen nog maar groene zeep en ander zo duurzaam mogelijk schoonmaakspul. Mijn moeder was er echt dolblij mee. Het was net op en het is zo handig zei ze...
 4. Die sleutelhanger van mijn vader (zie nummer 22). Ze vond het zonde om die weg te doen, dus ging ook mee terug.
Leuke heen-en-weer-handel zo. ;)

11 opmerkingen:

 1. Die sprays voor je schoenen proberen ze inderdaad altijd aan te smeren! Als ik het al nodig heb dan haal ik het wel bij de Scapino, dat is veel goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, echt he. Ik trap er alleen nu niet meer in natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, dat is een mooi lijstje! Doe je echt elke dag tien dingen of wanneer je zin hebt? Vind het wel een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meer wanneer ik zin heb. ;)

  Voorlopig ben ik weer even klaar, en sommige dingen zoals die kledingpakketten heb ik nog steeds. Die moet ik eerst nog verkopen via mp.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga er ook mee beginnen!
  elke week 10 dingen weg doen.
  Zo komt mijn minimalistische leventje steeds iets dichterbij.
  En jij bent lekker bezig!
  groetjes van Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker he :)

  Bij mij is twijfel altijd -> toch weg doen en nooit spijt van gekregen.

  Als ik dingen soms op foto's zie dan denk ik gut, dat had ik ook nog ja.. Waarom eigenlijk. Nooit dat ik het antwoord weet.

  Een lege slaapkamer is fijn. In het nieuwe huis (lol) wil ik de kleinste slaapkamer voor ons. Liefst met alleen een bed en twee leeslampjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zeg zo opruimen! Lekker al die ruimte! Die sprays proberen ze idd altijd aan te smeren. Zijn vaak nog 10 euro ofzo. Ik heb er hier ook een paar staan. Voor leer, suede enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nu bezig bij de bron van veel spullen. Als ik iets "onnodigs"krijg,voorzichtig zeggen,dat ik geen spullen meer wil verzamelen. Maar ik heb er nog veel moeite mee. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier moet ook nodig opgeruimd worden maar ik kan er nog niet genoeg zin voor maken. Bedankt voor jouw reactie op mijn blog en je vragen worden in het verhaal allemaal beantwoord. Groetjes, Eileen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In plaats van dat ik nu weer op blogjes rond ga hangen (wel leuk!), ga ik nu ook direct maar eens tien dingen zoeken. Dat moet te doen zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen