maandag 11 april 2011

Nieuw 10-dingen lijstjeEr was de laatste tijd weer een beetje de klad ingekomen, maar ik heb de boel weer opgepakt en ik heb inmiddels weer een lijstje met dingen die ik heerlijk kwijt ben! :)

Voor wie het interesseert:

 1. Sjaal, riem en schaaltje aan mijn moeder
 2. 12-delig kleding- en schoenenpakket via marktplaats verkocht!
 3. 4 doosjes pickwick thee aan een vriendin gegeven die dol is op thee (en er ook heel blij en verrast mee was)
 4. Kringloop: 3 vaasjes
 5. 1 truitje
 6. 2 borden (chinees en met zee-thema)
 7. Mok
 8. Een klein zwart beeldje van Toetanchamon (van de Kruidvat notabene) 
 9. Postcodeloterij-kalender
 10. Oud Yves Rocher nep sieradensetje van ring+armband+ketting
 11. Kledingpakket deel 2 staat klaar
 12. Kledingpakket deel 3 ook.
 13. Net als een sieradenset
 14. En nog een pakketje winterkleding: een totaal niet modieuze jeans, lang zwart vest en een zwart vestje dat ik gewoon nooit meer draag. In de container van LdH en Humana.
 15. Een nooit gebruikte schoudertas met versiering. Kan op mp.
 16. Drie kleine tuinlantaarntjes, ook wel wespenvangers, in blauw, groen en roze. Vorig jaar gekocht om de tuin op te leuken, maar mijn broer zei: "oh, moest je weer tierelantijntjes kopen?", en ik vond ze op slag niet meer leuk! Hoezo makkelijk beïnvloedbaar?? ;)   Kringloop
 17. Een oud toetsenbord. Ooit eens meegenomen van mijn ouders thuis, want dat was vast handig en fijner om mee te typen dan je laptop-toetsenbord... Jaja.  Het toetsenbord heeft bijna twee jaar in de kast gelegen, want de aansluiting past niet eens. Retour naar ouders.
 18. Drie doosjes cup-a-soup, ooit van mijn moeder gekregen. Daar ga ik de mensen op het werk mee blij maken.
 19. Net even de twee keukenlaatjes opgeruimd. De oogst: een klein olifantenbeeldje. Ooit gekregen voor een verjaardag. Het olifantje ligt al twee jaar tussen het bestek... Mag naar de kringloop. Bij de kringloop staan trouwens erg veel olifantenbeeldjes! Van klein naar heel groot, ze hebben een hele verzameling daar.
 20. 2 kleine rode speldjes. Vast leuk voor een klein meisje. Kringloop.
 21. Tot slot: 6 plastic limoengroene theelepeltjes. Overbodig en ik ben al lang niet meer gek van de kleur limoengroen. Kringloop. 
 22. En tot slot na het rommelen in het al opgeruimde dressoir vond ik ook nog een sleutelhanger die ik van mijn vader heb gekregen (ik vermoedt dat hij ook niet wist wat hij er mee moet, dus geeft hij het maar aan mij). Kringloop ook maar weer.
Heb ik er toch nog maar mooi 22. :)
  De borden (nummer 6.) heb ik al een paar weken geleden bij de kringloop gebracht.  Ik ben een paar dagen later nog wezen kijken of ze al te koop stonden, en jawel, ze stonden tussen de andere spullen met kleine prijsstickertjes erop. :) Erg leuk om je eigen spullen tegen te komen dan. Ik heb laatst weer even gekeken, en de bordjes zijn weg! Blijkbaar verkocht dus. :) Vind ik toch weer erg leuk, dat een ander toch mijn oude spullen wilde hebben en daar blij mee is.

  Ik merk ook aan mezelf dat ik steeds meer 'zie'. Ik ga met andere ogen naar mijn huis kijken, en zie steeds meer spullen die overbodig zijn en weg mogen. Gisteren heb ik bijvoorbeeld de twee boorden in de keuken opgeruimd. Hier staat normaal van alles op. Alle overbodige troepjes en schaaltjes enzo gaan of weg, of ze staan nu netjes in een keukenkastje. Het huis moet leger worden! ;) Hoe fijn het is als alles netjes is en het aanrecht is helemaal leeg en schoon. Het staat ook zoveel rustiger en netter ook.

  Tot slot:
  Leuk filmpje over iemand met véél spullen en iemand met een minimalistische levensstijl die minder dan 100 dingen heeft. Volgens het filmpje:
  • Gebruiken we 80% van de spullen die we maar blijven bewaren, helemaal nooit.
  • We dragen maar 20% van de kleding die we hebben, en dat 80% van de tijd. (De rest van de tijd slaap je zeker.)
   

   9 opmerkingen:

   1. Leuke tegenstelling in dat filmpje. Ik heb vorig jaar in mijn vakantie ook drastisch opgeruimd in huis maar nog steeds kunnen er dingen uit. Ik wacht tot er weer een keer inspiratie komt voor de grote dingen maar nu doe ik af en toe iets kleins zoals de badkamer. Stonden zoveel overbodige verzorgingsproducten. Het duurt wat langer maar zo kom ik er ook wel, al zal het nooit zo leeg worden als bij die jongen in het filmpje. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
   2. Goh, joh, fijn dat je zoveel kwijt bent dat kennelijk niet meer bij je hoorde. Laat een ander er gelukkig mee zijn.
    Ik doe regelmatig hetzelfde, al is een zen-huis niet wat ik ambieer.

    BeantwoordenVerwijderen
   3. Inderdaad, leuk filmpje! Als ik al mijn persoonlijke spullen optel kom ik volgens mij ook niet aan de 100. Als ik de spullen van manlief erbij optel kom ik wel op de 10.000.

    Maar goed, dat is gelukkig allemaal in de garage. Ons huis is redelijk leeg maar gek genoeg zijn er altijd wel spullen die weg kunnen...

    BeantwoordenVerwijderen
   4. Geweldig filmje, geweldige blog.
    Ik ga je volgen hoor.
    groet van Kaatje

    BeantwoordenVerwijderen
   5. Ja je hebt mij ook geïnspireerd.
    Ik ga ervoor!
    Groetjes uit de casa.

    BeantwoordenVerwijderen
   6. Je gaat lekker zeg met opruimen!

    BeantwoordenVerwijderen
   7. Ja hee, jij zei 10!! Zijn het er zo maar 22!
    Ik blijf ook steeds dingen vinden, verbaas me erover dat ik daar dan al opgeruimd heb en dat er dan toch nog dingen wegkunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
   8. Ik hou wel van een opgeruimd huis, maar zo weinig als die ene meneer is voor mij net zo verstikkend als de rommel van die ene mevrouw ...

    BeantwoordenVerwijderen
   9. Nee, bij mij zal het ook nooit zo leeg worden als bij die meneer. Het kan ook te karig en daarmee te ongezellig worden.

    @Valhalla, wow minder dan 100 spullen. Dat haal ik nooit. Ik heb alleen al meer dan 100 boeken in de boekenkast staan!

    @ Jolanda, ik had serieus weer 3 dingen erbij toen ik de laatste nummers beschreef, maar ik dacht ik zal niet overdrijven. ;)

    @ Kaatje, bedankt en leuk dat je me gaat volgen!

    BeantwoordenVerwijderen