zondag 10 april 2011

Lekker lezen op de zondag


Zomaar wat linkjes.Voor wie de hele zondag de tijd heeft:
(Gevonden tijdens het grasduinen in het blog van Valhalla: zie de maand augustus 2010)

Voor wie houdt van binnenkijken in andersmans huis en eventueel inspiratie op te doen:

SoChicken eyeopener:

Ik kwam laatst dit filmpje weer tegen van de Amerikaanse familie Dervaes die geheel zelfvoorziend leeft, omdat ze hun tuin hebben omgetoverd in een moestuin en mini-boerderij. Ze hebben ook een interessante website en een (erg mooi vormgegeven!) blogVerder:
Ok, deze is zo vreselijk flauw, maar ik blijf  hem leuk vinden:


5 opmerkingen:

 1. Goed artikel van Erica. Die consumptiebelasting tikt zeker aan. Eigenlijk betaal je twee keer. Eerst de heffingen over je salaris. Wat over is en je doet je boodschappen, tankt o.i.d. betaal je nog een keer dmv btw, accijns en nog meer heffingen. Ik vind trouwens dat er ontzettend veel accijns op benzine zit. Dat kwartje (of 11/12 eurocent) van Kok is er ook nog niet vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, en spaar je al je geld, dan mag je op een gegeven moment belasting betalen over je vermogen. Ga je dood, dan ben je helemaal de sigaar, want dan kun je nog eens een keer afrekenen. Je nabestaanden dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat dat kwartje van Kok er dus gewoon nooit meer afgaat. Aan de ene kant vind ik het goed dat benzine zo duur is, want autorijden is gewoon erg vervuilend. Aan de andere kant is het zo jammer dat er nauwelijks betaalbare alternatieven zijn voor groen rijden, zoals elektrische auto's. Dan had ik die wel gehad.

  Verder moppert iedereen in Nederland om de hoge benzineprijzen, maar niemand laat zijn auto er om staan. Da's ook weer zoiets.

  Wat betreft vermogens- en successiebelasting: vooral dat laatste is het verstandig om dat goed te regelen voordat je doodgaat.. Er zijn allerlei manieren om je geld zo na te laten dat de belasting er zo weinig mogelijk van krijgt.

  Spaarmoeder: graag gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen