woensdag 16 februari 2011

Opruimeritis

Ik ben, deels aangestoken door andere blogs en door het af en toe al opkomende voorjaarsweer, ook aan het opruimen, sorteren en vooral wegdoen geslagen. Ik heb al tijden een doos met spullen om te verkopen. Ik heb er zelfs in oktober (!) al mooie foto's van gemaakt, maar ik heb ze nog altijd niet op marktplaats gezet...  Gisteravond heb er ik eindelijk wat dingetjes opgezet, maar nog geen bod of koop ofzo. Misschien moet ik er eerst een wervelend verkooptekstje erbij verzinnen. Hebben jullie nog goede verkooptips voor mp en dergelijke sites? Ik heb al de tip gekregen om goede trefwoorden te formuleren, zodat je sneller via zoekmachines gevonden wordt.

Naast de doos met verkoopspullen heb ik gisteren ook de trapkast opgeruimd, waar ik bijna alle extra spullen heb opgeslagen. Ik heb ook een zolder, maar daar kom ik bijna nooit. Niet omdat het er spookt of zo, maar in plaats van een vlizotrap hangt er een enge ladder aan het luik in het plafond. Als je naar zolder wilt, moet je die ladder uitschuiven en vastklikken met pinnen. Laat ik net nou niet weten hoe dat nou precies moet. ;) Ik ben dus als de dood om met ladder en al naar beneden te donderen. Daarom zet ik altijd een stoel onder het geopende luik en zo kan ik net aan de randen een doos met kerstspullen, wat lege verhuisdozen en twee koffers kwijt.

Voordeel van niet op zolder durven komen is dat je daar in ieder geval niet van alles neer kunt zetten. Ik heb dus bijna alles in mijn trapkast staan, van boodschappenvoorraad tot administratie, een stofzuiger, en andere boeken en mappen die ik niet in de boekenkast wil hebben, maar wel dichtbij voor het grijpen. Ik heb de trapkast gisteren helemaal uitgezocht en opgeruimd. De katten, nieuwsgierig als ze zijn, kwamen gezellig kijken wat ik allemaal aan het doen was:
Uiteindelijk had ik twee tassen met spulletjes voor de kringloop en nog 1 doos met verkoopbare kleding, schoenen, en boeken. Heerlijk als alles weer lekker aan kant is! :)

3 opmerkingen:

 1. Wat een voldaan gevoel heb je dan he? Maar eerst door de zooi heen. Ik ben zoals je weet aan het verbouwen. Voordeel is, dat alles leeg moet. Voordat ik het terugzet, kijk ik eerst of het wel nodig is. Het is gelijk schoon en uitgezocht. Maar het kost tijd.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip 1: geduld. Vaak je advertenties er opnieuw opzetten.
  2: Mooie prijzen maken ipv bieden zetten.
  3: dingen indien mogelijk als pakket aanbieden
  4: boeken op bol.com!

  Verder misschien nog handig: dozen waarvan je de inhoud niet kent gewoon wegdoen. Je miste het toch al niet...

  Leuke katten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *zucht* ik moet ook eens dringend beginnen - maar er schijnt steeds wat tussen te komen ...

  BeantwoordenVerwijderen