vrijdag 11 februari 2011

Balen en je geldzaken regelen gaan niet samen

* klaagmodus aan *

Ik heb weer een wijze les geleerd deze week... Ik had laatst allerlei rekeningen ingevoerd in internetbankieren, zodat ze straks op de juiste datum automatisch betaald gaan worden. Er moet veel worden betaald: wegenbelasting, waterschap en de gemeentelijke heffingen. Eerder zijn de jaarpremies van de auto- en zorgverzekering er al afgegaan. Bij elkaar een groot bedrag, slik! Ik zet dat geld veel liever op m'n spaarrekening, het voelt zo zonde dat geld voor m'n gevoel in een zwart gat van premies en belastingen te gooien.

Daar zat ik dus over te balen en bij de invoering van het bedrag voor de gemeentelijke belasting lette ik niet goed op en vergat op de datum te letten. De opdracht was al verzonden en toen zag ik dat de datum nog op 9-2-2011 stond. Shit! Dan kun je niet meer wijzigen. Ik heb nog snel de helpdesk van de bank gebeld, maar die vonden dat ik dan maar bij de ontvangende partij het geld terug moest vragen. (Heb je veel aan, zo'n bank)

Ik heb nog een mail gestuurd aan het gemeentelijke belastingbureau, maar die aasgieren storten het geld natuurlijk niet terug. Ik had het ook niet verwacht. Onder het mom dat de "aanslag dan zou komen te vervallen" had ik mooi pech.

Zucht... Wie betaald z'n belasting nou 7 weken te vroeg?! Ik dus. Per ongeluk.


(Al mag ik ze natuurlijk geen aasgieren nomen, dan zijn de echte vogels beledigd. Ook nog zoiets leuk van de gemeente: ze kunnen hun begroting niet rond krijgen, dus dan haal je het toch gewoon bij je inwoners?? Vergeleken met vorig jaar was de gemeentelijke belasting nu zo'n 40% gestegen. Ze denken zeker dat ik een geldboom in de tuin heb..)

* klaagmodus uit *

11 opmerkingen:

 1. 7 weken is wel erg vroeg idd. Ik zet nooit automatisch betalingen klaar. Ik was vorige week een aantal rekeningen handmatig aan het betalen en toen heb ik die van de waterschap ook maar gedaan. Die had ik al vanaf begin november in huis. De due date was 28 febr, dus ook iets te vroeg. Ik dacht dan heb ik het maar vast gehad. Meestal betaal ik een dag voor de verloopdatum.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dan. Dat is wel heel erg veel! Kan je daar geen bezwaar tegen maken? Wellicht kan je dan alsnog wat terug krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn gewone vaste lasten gaan automatisch. Mijn jaarrekeningen, zoals de zorgverzekering, gewone verzekering gaan ook automatisch. De rest betaal ik zelf net voor de uiterste datum. Dan ben ik toch op tijd en zeker niet te vroeg. Het is wel balen. Zeven weken is inderdaad zonde.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Indirect heeft het allemaal met die miljarden te maken die aan de banken zijn verleend en de bonussen die er og steeds worden uitgedeeld die wij mogen ophoesten. Ik vind het ook schandalig dat wij die rekening mogen betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik betaal ook zoveel mogelijk automatisch, anders ben ik altijd bang dat rekeningen er "tussendoor" glippen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ja, positief bekeken ben je er nu wel vanaf. Maar het is zuur, ze trekken je al leeg omdat ze zelf hun zaken niet op orde hebben en dan ben je ook nog eens veel te vroeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, klopt als straks februari voorbij is, is echt alles betaald en ben ik er vanaf. Ik zat nog te denken om het volgend jaar dan 7 weken later te betalen, dan staan we weer quitte. Maar ik vermoed dat ze er dan als de kippen bij zijn met aanmaningen enzo.

  Wat ik ook nog zou kunnen doen, en dat is een klein beetje boosaardig: volgend jaar de belasting een paar dagen te laat betalen en dan met 1 cent extra erbij. Ik heb wel eens gehoord dat zoiets hun hele administratie in de war schopt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kijk ook altijd naar de uiterste betaaldatum voor ik de datum invoer dat er overgemaakt moet worden. Laat het geld maar liever zo lang mogelijk op mijn eigen rekening staan.
  Ik ben er altijd gebelgd over dat het overmaken van de ene bank naar de andere bank zo 3 dagen kan duren..en al die miljoenen van ons burgers lopen dan rente te vergaren voor die banken. Dat geld is dan zoegezegd 'onderweg'.. ja ja. Dat gaat om bedragen die wij niet eens uit kunnen spreken. En dan nog het lef hebben om eens per jaar een tientje van je rekening te incasseren voor het gebruik van je plastic bankpas...dan ben je toch helemaal uitge..
  Dát moest ik even kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zo - terug van weggeweest en ik val hier al direct met mijn neus in de bankzaken - over de gemeente gaan we het maar niet hebben - ik ken weinig mensen die een 'positief' verhaal kunnen ophangen :( - en voor de betalingen doe ik het anders; de meesten zijn automatisch, maar die nog handmatig zijn, doe ik de dag dat ik de factuur krijg - ik ben als de dood voor aanmaningen en erger ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Balen inderdaad! En vervelend dat zo'n bank zo weinig behulpzaam is.

  BeantwoordenVerwijderen