dinsdag 7 september 2010

Je droomhuis bijstellen

Vanochtend heb ik de woonkamer weer helemaal opgeruimd en schoongemaakt (níet mijn grootste hobby!). Ik heb zelf het talent om het binnen no-time weer rommelig te maken door overal spullen te laten slingeren, en met twee katten die in en uit lopen wordt het er ook niet schoner op. Regelmatig de stofzuiger en de dweil erdoor is dus best noodzakelijk. Ik woon sinds een jaartje op mezelf, maar ik besefte vandaag dat een huis en huishouden goed bijhouden nog best veel werk is! Om over de tuin nog maar niet te spreken, daar heb ik me echt in vergist. Als je eenmaal bezig bent in de tuin, valt het vaak wel mee en is het ontspannend om te doen. Zeker als één van de katten er gezellig bij komt zitten om te kijken wat je allemaal aan het doen bent. Ik moet me er vaak alleen even toe zetten.

Nu had ik allerlei toekomstvisioenen van een groot mooi vrijstaand huis later met een grote tuin eromheen, compleet met vijver, vele bloemen, fruitbomen en een moestuin. Uiteraard aangevuld met een paar katten, een leuke hond, en wat kippen of zo. (Jaja, het lijkt wel een mini-boerderijtje.) Ik wil echter ook financieel zelfstandig zijn en nog veel reizen gaan maken, dus het sluit allemaal niet bepaald op elkaar aan.

Ik besefte vandaag dus dat ik helemaal geen groot huis hoef. Ik ga mijn droomhuis nu bijstellen naar wat kleiner huisje met een onderhoudsvriendelijke tuin. Nog wel graag vrijstaand en met een zwemvijver (mijn ouders hebben een vijver, is heel rustgevend!). Ik zou wel graag een milieuvriendelijke woning willen, duurzaam gebouwd, met zonnepanelen en groene stroom. Elektrische auto voor de deur. Liefst aan de rand van een dorp, en uitkijkend op de polder of weilanden.

Hoe ziet jullie droomhuis eruit?

3 opmerkingen:

  1. Ik word dagelijks wakker in mijn droomhuis! Het is nog niet helemaal naar mijn zin, maar we zijn nog aan het verbouwen. Qua locatie en mogelijkheden is het echter geweldig. Eigenlijk precies wat jij beschrijft. En je hebt gelijk: het is heel veel werk, je moet er andere dingen voor laten en als ik alleen zou zijn, had ik hetzelfde gekocht, maar dan de helft ervan, of een derde. Maar die tuin, ruimte voor dieren en de vijver zou ik voor geen goud in willen leveren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé, wat goed zeg dat je je droomhuis al hebt gevonden! Veel succes met de verbouwing!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn droomhuis is een klein, knus huis waar ik wel om heen kan lopen met een tuin groot genoeg voor een grote boom en in een leuke buurt. Een leuke buurt is voor mij een buurt die 1) rustig is,vooral geen geluidsoverlast 2)niet te ver van bioscoop en concertzaal maar niet in het centrum. Ik kom door de liefde waarschijnlijk uiteindelijk in het buitenland te wonen (waarschijnlijk LA (USA) ) en daar kost wat wij willen max. 400.000 euro(omgerekend). Met onze salarissen goed haalbaar binnen 5 jaar. Kan niet wachten, ik ben opgegroeid in een rotbuurt en als er een reden is om nooit meer arm te willen zijn is het wel rustig te kunnen wonen.

    BeantwoordenVerwijderen