zaterdag 25 september 2010

De boodschappen uitdaging

Ik heb net even een blik geworpen in mijn digitale kasboekje. Ik begroot altijd 500 euro aan variabele lasten (inclusief boodschappen en tanken). Ik heb voor de maand september voor mijn gevoel weinig uitgegeven, maar toch zit ik bijna aan de begrootte 500 euro. Dat komt o.a. door een apk-keuringsrekening, pensionkosten voor mijn kat en een treinkaartje na terugkomst van vakantie.

Als ik perse onder de 500 euro wil zitten, heb ik nog 22,90 over voor boodschappen voor de komende week (tot vrijdag de 1e). Ik ga dat voor 1 week proberen, dus mijn uitdaging wordt om niet meer dan 22,90 euro uit te geven aan boodschappen. Wordt lastig, want ik geef hier gemiddeld zo'n 30 tot 40 euro per week aan uit. Is dit te weinig of moet dit lukken?

Ik ga het in ieder geval proberen!

Wie heeft er tips of goedkope recepten? :)

6 opmerkingen:

 1. Ik heb zo het gevoel dat als je wilt, het wel moet lukken ;-)

  Wat tips:
  - Bij de C1000 hebben ze alleen vandaag nog 5kg aardappelen voor 1,50
  - Op Smulweb kun je met de ingrediƫnten die je hebt vaak wel wat maaltijden in elkaar flansen
  - C1000 is ook met bloemkoolprijs ineens onder de Lidl gaan zitten (€0,69, natuurlijk net nadat ik 'm bij de Lidl had gehaald voor €0,75 omdat hij bij de C1000 €0,89 was!) > Even wegen, de allerzwaarste pakken en mooi 2x van eten
  - Avondje vriendinnen/familie opzoeken? (Slecht! Maar gezellig ;-) )
  - Pizza is met 250 gr bloem/volkorenmeel, olie en water + vulling naar keuze zo gemaakt
  - Goedkoopste pasta tot nu toe heb ik bij de Aldi gevonden; €0,39/500 gram

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor ik je antwoord geef, lees ik het antwoord van Lekker Leven en giebel nu om de tip *avondje vriendinnen/familie opzoeken* dat is echt een hele goeie ;o))) hihihi, alleen wel hopen dat zij ook niet aan het consuminderen zijn en wellicht bij jou op de stoep staan spontaan *LOL*

  Maarruh.....als je nog aardig wat voorraad hebt, moet het in principe toch lukken om voor 1 persoon zo weinig aan boodschappen op te halen?
  Heel veel succes in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. k ben vanmiddag boodschappen gaan doen voor de komende week en ben voor de verandering eens in de onderste schappen gedoken. Ik heb ook veel dingen van mijn wekelijkse lijstje laten staan. Verrassing bij de kassa: 19,01 euro totaal! Yes! Nog 3,89 over voor de laatste dingetjes. Moet inderdaad lukken!

  Ik heb inderdaad aardig wat voorraad, waaronder pasta en aardappelen, dat scheelt wel. Llmm, bedankt voor de tip over zelf pizza maken. Ik heb inmiddels bloem, olijfolie, tomatenpuree en geraspte kaas. Morgen zelfgemaakte pizza! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, je gaat lekker. Ik ben nu ook de voorraden aan het aanspreken! Scheelt enorm.
  Ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben deze maand ook minder kwijt dan ik dacht. Door voorraad in de kast en vriezer. Eerst ging ik "blind" boodschappen doen, nu ga ik eerst kijken wat ik nog heb. Scheelt enorm.

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb per week een budget voor 35 euro, meestal zit ik eronder. Als ik bijvoorbeeld spaghettisaus maak, kan ik er 3 keer van eten, dan doe ik 2 porties in bakjes in de vriezer. Dan hoef ik ook minder boodschappen te doen erna. Afgelopen week was ik rond de 20 euro kwijt, toen ging er door een actie nog eens 10 euro vanaf. Het scheelt ook of ik schoonmaakmiddelen of wcpapier nodig heb, dan ben ik ook duurder uit. Succes! Ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen