donderdag 3 maart 2011

Opruimen: 10 dingen-lijst


Zo, ik zal ook eens een lijstje met 10 dingen plaatsen die weg zijn of naar de kringloop kunnen:
 1. Shirtje, rokje en korsetje uit eerder blogje tegen verzendkosten verstuurd! 
 2. Toch nog een boekje via mp verkocht (m'n eerste marktplaats verkoop ;) )
 3. Nog een boek via bol.com verkocht. Die stond er al een jaar op en opeens was er een koper. Ik heb in anderhalf jaar tijd 31 boeken verkocht, en ik heb er nog 2 over. Niet slecht!
 4. Een boekje over sterrenbeelden gaat naar de kringloop (al probeer ik hem eerst aan een collegaatje te geven.) Update: Oh, nee, er is ook opeens een koper voor!
 5. Een zeer kitcherig plastic Egyptisch beeldje en vaasje die mijn vader als relatiegeschenk heeft gehad, (en die hij vervolgens dan weer aan mij slijt onder het mom van: "jij brengt toch wel eens wat naar de kringloop?")
 6. Een mierzoet Egyptisch parfummetje (idem: relatiegeschenk v. papa)
 7. Een stapeltje oude Panda's (tijdschrift van het WNF)
 8. Een kerststukje (wat moet ik ermee, ik heb al genoeg kerstzooispullen)
 9. Een blauwe panty (impulsaankoop uit een ver verleden, maar natuurlijk nooit gedragen en zit zelfs nog in de verpakking.)
 10. Oude Shrek figuurtjes uit kindersurprises of van zo'n AH spaaractie.
   Al eerder gingen weg:

   11. Wat oude keltische cd's
   12. Een paar fotolijstjes
   13. Twee verouderde Engelse textboeken
   14. Een opbergdoosje in de vorm van een knuffel
   15. Een windvanger
    Nou, dag spullen!

    Ik ben wel weer zo dat ik dus foto's maak van de spullen die ik verkoop of aan de kringloop meegeef. Stel dat ik later iets zoek, dan kan ik zo zien of ik dat ooit heb weggedaan. En het is best leuk om te zien wat je dus niet meer hebt. Zo van: 'oh ja, dat had ik allemaal. Lekker allemaal verkocht. Heerlijk!' Ik heb al die dingen nog geen één keer gemist!

    Het is wel een enorm gedoe om weer van al dat spul af te komen, zeg. Een goede stok achter de deur als ik weer eens twijfel of iets nu toch zal kopen of niet. Als ik denk hoeveel moeite het kost om het dan weer te verkopen en te versturen, denk ik vast: 'nee, láát maar!'

      ~

     Wie kent er verder Peter Walsh van de Oprah show? Hij komt wel eens langs als het gaat over 'organising and decluttering'. Een aantal van zijn tips:

    •  Ask yourself if you really need something. If you hesitate, you don't!
    • Establish a "magic triangle" in your kitchen between the stove, refrigerator and the sink. Keep the items you use most in that area.
    • When you buy something new, practice the "in-out rule:" For every one new item, get rid of an old one. (Hier houd ik me eigenlijk dan weer niet aan, maar het is wel een goeie.)

    7 opmerkingen:

    1. ik zweef ergens tussen in, ik heb wel een bepaalde mate van rommeligheid om me heen"nodig"om creatief te kunnen zijn, anders ben ik de hele dag alleen maar aan het opbergen en opruimen als ware dat mijn doel van het leven..( maarja zo ben ik he ;-) )
     Troepjes en zooi kunnen ook bij mij gewoon en van harte lust weg, naar vuilnis, kringloop en anders naar de kerk waar regelmatig een busje met goeie spullen naar het buitenland gebracht woord naar gehandicate/kinder instellingen....ik verkoop zelden iets( op mp) want ik krijg zo vaak het gevoel dat als ik al echt een bodemprijs vraag men nog steeds eronder wil gaan zitten en dat irriteert me dus geef ik het liever weg .

     BeantwoordenVerwijderen
    2. Het shirtje is hier binnengekomen hoor, bedankt! Misschien dat ik ook maar eens zo'n lijstje moet maken ;-)

     BeantwoordenVerwijderen
    3. Heerlijk zo opruimen! Mooi dat je al zoveel boeken hebt verkocht! Ook slim dat je foto's maakt van alles wat weg is. Dan weet je idd dat het echt weg is zonder dat je alles overhoop haalt om het te zoeken!

     BeantwoordenVerwijderen
    4. Vind dat altijd zo grappig. Van die oude foto's met dingen dat ik denk... hadden we dát? Oh ja... Het is leuk het op foto's te zien maar veel mensen denken dat je de dingen moet houden voor de herinneringen.

     Belachelijk eigenlijk hoe lang je tien dingen kan weg doen elke weer zonder iets te missen!

     BeantwoordenVerwijderen
    5. Voor iets nieuws probeer ik inderdaad ook altijd wat weg te doen. En als een verzameling 'dit moet nog weg' weer zijn weg de kast in lijkt te gaan vinden, gooi ik het weg. Misschien niet superverantwoord, maar mijn eerste prioriteit is het hier leeg krijgen en als ik het naar de kringloop kan doen, is het mooi, maar als dat niet lukt, dan moet ik er alsnog direct vanaf, anders gaat het nooit weg.

     BeantwoordenVerwijderen
    6. Ik heb in de gang twee dozen met boeken en cd's staan die weg mogen!

     BeantwoordenVerwijderen
    7. Heb inmiddels weer een doosje klaarstaan met 3 nieuwe dingen... ga eerst kijken of mijn moeder het wat vind, en anders op mp en/of kringloop. Gaat wel lekker zo! :)

     Zo moet ik het ook houden, dus geen nieuwe zooi mijn huis weer inslepen.

     BeantwoordenVerwijderen