woensdag 2 maart 2011

Inspirerende bloggers deel 2

Weer allemaal fijne inspiratie van bloggers:...Mariet (bijna laatste reactie)
Je bent lekker jong, je kunt nog alles waarmaken waarvan je droomt.

Valhalla

1. Hoe minder ik uitgeef en heb, hoe sneller ik tevreden ben en de nutteloosheid van de 'moderne' wereld me steeds meer doet verbazen. En hoe creatiever ik word met wat we wel hebben.

2. A clean house is a sign of a wasted life. Nee, wat mij betreft: a dirty house is a sign of wasted money. On stuff you do not need! Of zoiets.

Seealadybird
Als je naar je hart luistert, hoor je dat het leven klopt.


Over het Calimero gevoel
Wat voor verschil kan ik nu maken met mijn duurzame of vegetarische levensstijl? Is het geen druppel op een groeiende plaat?

Natasja:  
"Het kleinste vriendelijke gebaar weergalmt over enorme afstand en tijd, beroert levens die degenen die met hun weldadige geest de bron van die goede echo waren, niet herkennen, omdat vriendelijkheid doorgegeven wordt en elke keer dat ze doorgegeven wordt groeit, zodat een eenvoudig gebaar jaren later en ver weg een daad van onbaatzuchtige moed wordt. " Uit het boek "Verblind" van Dean Koontz.

In ieder geval als een voorbeeld om aan te geven dat je als mens misschien niet meteen direct zelf de wereld met een grootse daad zal veranderen, maar dat jouw inspiratie er wel voor kan zorgen dat je dit indirect zult doen, zelfs al heb je er geen weet van.

Pourquoi pas???:
Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien, las ik ooit ergens. En zo probeer ik het te doen.

Ik las ook ergens; je hoeft geen duizenden mensen gelukkig te maken, twee is genoeg. Wij willen graag dat we echt iets zinnigs en groots doen in ons leven maar dat is maar voor weinigen weggelegd.
We kunnen niet de wereld veranderen maar wel onszelf en daardoor onze omgeving. 
  4 opmerkingen:

  1. The Holstee manifesto ofzo toch? Zo waar. Tof dat je mij noemt, voel me vereerd. Margriet heeft gelijk! We zijn 20, 30 jaar. Maar ook als je 80 bent is het niet te laat voor gekke dingen.

   Mijn moeder sprak iemand van een bedrijf, noemde haar naam en woonplaats. Persoon aan de andere kant: bent nu dan familie van die en die? Mijn moeder: nee. Oooh, maar hij moest het toch even vertellen. Oude meneer (75 ofzo) met zelfde achternaam uit zelfde woonplaats, weer zijn achterbuurman, was zijn hele leven drie keer naar De Grote Stad geweest.

   En op een dag zei de meneer: ik ga naar het reisbureau. Een dag later had de meneer twee maanden Nieuw Zeeland geboekt.

   <333333

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo, dat is een hele stap voor die meneer! Wel erg gaaf. :)
   Moest aan mijn opa en oma denken, die konden vroeger nooit weg van hun boerderij. Totdat ze met pensioen gingen op hun 70e, en toen volgden er reisjes naar o.a. Indonesië en Israël. De hele wereld lag letterlijk voor ze open.

   Mijn ouders zijn net terug van een vakantie in Zuid-Afrika, en nu hadden ze het ook over Nieuw Zeeland... En m'n broertje gaat naar Australië...
   Ben heus niet jaloers hoor.... (ahum, zie alleen maar erg groen!)

   ontopic: waar ik het plaatje vandaan heb weet ik niet meer. Af en toen kom ik wat leuks tegen en dan sla ik het op, en plaats het later in m'n blog.

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Oryx,

   Hier ook iemand die zich vereerd voelt met je stukje. En dat manifesto, heel erg inspirerend en mooi!

   BeantwoordenVerwijderen