zondag 26 december 2010

Kerst- en nieuwjaars inspiratie!

Ik heb het vast wel eens meer gezegd, maar ik kan soms echt geïnspireerd raken van andere blogs en dingen die ik op het internet tegenkom! Zo ook vanochtend op de Tweede Kerstdag.

Kerst inspiratie
Een zwevende kerstboom
Op het blog van Everyday Minimalist kwam ik deze supergave - als het ware- zwevende kerstboom tegen. Prachtig én minimalistisch! :) Zij had heeft hem van dit blog en hier wordt beschreven hoe het is gemaakt.

Nieuwjaars inspiratie

Een jaaroverzicht
Op de site van Albelli kwam ik op het idee om misschien een fotoboek van 2010 te maken. Dan maak je een digitaal fotoalbum met 12 pagina's, één voor elke maand. Daarin plak je je mooiste herinneringen per maand, met eventueel een stukje tekst erbij, zodat je een compleet jaaroverzicht krijgt. Hartstikke leuk om dat elk jaar te doen, want dan krijg je prachtige boeken om later nog eens door te bladeren. Andere handige tips vond ik een herinneringsboek (voor je ouders en grootouders bijvoorbeeld), een dank-je-wel boekje, en voor wie kinderen heeft, een tekeningenboek.

Ik heb trouwens ook zo mijn eerste digitale fotoalbum (van mijn reis naar Rusland) gemaakt en laten uitprinten. Die is echt mooi geworden!

Jaarboek
Herinneringsboek

6 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee, een jaarboek! Dat zal ik ook eens maken!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haar blog is echt heel leuk idd!

  Wel leuk zo'n album als je de discipline hebt om het bij te houden. Net als ie project365 dingen.

  Heb een opschrijfboekje waarin ik leuke dingen (vnl van de kindjes) opschrijf. Met de datum van de foto's erbij kan ik er later nog wel een logisch verhaal van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave kerstboom!

  Ik maak (sinds afgelopen jaar) ook een foto-album van het hele jaar voor mijn dochtertje. Ik maakte altijd graag foto's, maar liet ze eigenlijk alleen op de computer staan.. Nu is onze computer een keer gecrashed en we konden de foto's niet meer erafhalen, weg foto's :(

  Sindsdien maak ik backups en een door-het-jaar-heen fotoalbum.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor je leuke berichtje bij mij.
  Over Genoeg: ik vond het het geld niet echt waard. Het gaat ook steeds minder over consuminderen alleen en steeds meer over 'bewust leven'. Daar kan ik eigenlijk op internet al genoeg over vinden. Vroeger (ik las het ook een jaar of 5 geleden) was Genoeg veel praktischer en haalde ik er ook echt veel tips uit. Omdat ik de Genoeg waar ik nu woon nergens kan kopen, had ik een abonnement genomen maar in de paar jaar dat ik het niet meer las is het blad flink veranderd en niet meer helemaal wat ik zoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Oryx,
  Hierbij wil ik je nog even een hele fijne jaarwisseling en een schitterende, duurzame 2011 wensen!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey :) (It's EM here)

  Thanks for linking to my post!!!

  BeantwoordenVerwijderen