zaterdag 4 december 2010

Onverwacht bezoek

Ik vier geen Sinterklaas, maar ik kreeg deze week wel een onverwacht 'cadeautje'. Telkens als ik 's ochtends beneden kom of 's middags thuis kom van werken, zit er een vreemde kater in huis! Hij heeft zich verstopt onder de eettafel, op een eetkamerstoel. Het zijn zwarte stoelen en de kater is ook zwart, dus ik had het niet meteen in de gaten. Totdat mijn oog er opeens op viel, haha.

De onverwachte gast

Volgens mij is het een zwerfkater. Hij is groot, maar érg slungelig en mager. Hij lijkt het hier wel gezellig en warm te vinden, want als ik hem wegjaag zit hij er de volgende ochtend of middag gewoon weer. Hij lijkt ook niet onvriendelijk, wel erg schuw.

Ik had donderdag ook nog per ongeluk een boterham van de vorige dag laten liggen. Die zat in nog een boterhamzakje. Donderdagmiddag vond ik het lege zakje aan de ene kant van de stoel, en de broodkorstjes aan de andere kant. Als een kat brood gaat eten, heeft hij écht honger, zei een collega. Nu voer ik hem buiten wat brokjes, want binnen durft hij niet te eten.

Ik weet nog niet wat ik er mee aanmoet. Misschien dat ik hem over een tijdje naar het asiel breng, waar ze hem kunnen nakijken en een nieuw baasje voor hem kunnen vinden. Al vind ik het wel erg leuk dat hij mij lijkt 'uitgekozen' te hebben. :)

9 opmerkingen:

 1. Wat een schatje zeg! Kun je 'm niet houden? Het is echt een prachtig diertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk het voorlopig even aan, ik heb nog niets besloten. Ik heb wel al twee katten, en dat vond ik eigenlijk (meer dan) genoeg. Ik heb er soms mijn handen vol aan, het zijn net kinderen soms. ;) Ik weet ook helemaal niet wat voor karakter hij heeft. Ik durf hem (nog) niet aan te halen, misschien voelt hij zich dan aangevallen en bijt hij.

  Ik zal wel vertellen op het blog hoe het de komende tijd met de kater gaat hier! :)

  Wie trouwens een leuke naam voor 't beestje heeft, roept maar. Misschien Piet, naar Zwarte Piet ofzo, haha. Het is immers Sinterklaastijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kat! Ik vroeg me af hoe die binnen was gekomen, maar dan heb je zeker een kattenluikje als je al twee katten hebt. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OMG it's basement cat!!! I is on ur chair steelin ur noms.

  Hij is wel heel erg lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze moest er gewoon even bij:

  http://icanhascheezburger.wordpress.com/files/2008/07/funny-pictures-repair-cat-sees-your-problem.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ V4lh4ll4: hahahaha. :) Ik zal eens een andere foto plaatsen van 'm. Dan lijkt hij echt op basement cat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Oryx

  Ik ben mijn poes nu 2 weken kwijt. Ik zou het op prijs stellen als je Amivedi een berichtje deed, zo weet de baas van de kat waar hij verblijft!
  Ik wil namelijk ook graag weten waar mijn poes uithangt...... Zo koud buiten....
  Groet, Bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb inmiddels al een bericht geplaatst op Amivedi met foto (na de tip van v4alh4ll4), en hij stond al na een half uur op de site!

  Ik hoop dat jouw kat snel terecht is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankjewel voor de plaatsing op Amivedi Oryx, zou er een moord voor doen om te weten waar mijn beessie is.

  Groet, Bloem

  BeantwoordenVerwijderen