zaterdag 11 december 2010

Goed nieuws en slecht nieuws

Slecht nieuws
De kater is weg. Ik ben vanochtend met hem naar het asiel geweest om te kijken of hij een chip (en dus een baasje) had. Hij bleek ongechipt en ongecastreerd te zijn. Ik heb na lang twijfelen toch maar besloten om hem in het asiel te laten. Mocht hij toch een baasje hebben, dan kan die hem altijd op komen zoeken in het asiel. Bij mij kon de kater altijd naar binnen en buiten, en heb je dus het risico dat hij net de hort op is als er een eventueel baasje voor hem langskomt.

In het asiel wachten ze eerst een paar weken af of er iemand reageert. Ondertussen wordt hij goed verzorgd en ontvlooit en ontwormt. Wordt de kater niet opgehaald, dan wordt hij gechipt en gecastreerd en gaan ze andere baasjes voor hem zoeken. De kater krijgt hoe dan ook weer een baasje.

Maar ja, ik vond het wel gezellig met hem op z'n stoeltje hier. Hij was ook lief en vriendelijk en had voor mijn gevoel 'mij' uitgekozen. Nu mis ik hem natuurlijk! Pfff, ik probeer me voor te houden dat het voor zijn bestwil is, maar misschien had ik hem toch maar mee naar huis moeten nemen??  Ik zit me nu best schuldig te voelen, stom he.

Goede nieuws
Dan het goede nieuws. De post is drie dagen niet geweest door de staking natuurlijk, maar vandaag kreeg ik een stapel post met goed nieuws! :) Ik had eerder al eens geblogd over mijn jaarlijkse meterstanden. Vandaag kwam de jaarafrekening en ik krijg 303,39 euro terug! Yes! Ik had al eens bezwaar gemaakt tegen het voorschotbedrag dat je elke maand moet betalen. Toen hadden ze het nog eens doodleuk verhoogd. Blijkt dat ik toch gelijk heb, want ik heb veel te veel betaald. Mijn nieuwe maandelijkse voorschot voor 2011 wordt 80 euro. :)

9 opmerkingen:

 1. Knap dat jij die beslissing hebt genomen voor de kat. Misschien is het echt beter zo...

  En heel goed van je energierekening! Maar bij welke maatschappij zit jij dat jij 'bezwaar moet maken'?
  Bij Green Choice bijvoorbeeld kun je zelf online je maandbedrag instellen...
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super van die teruggave zeg! Zou willen dat ik zo'n brief kreeg :-) Maar dat zal er dit jaar nog wel niet in zitten. En €80, wow, dat doet mij weer terugverlangen naar ons appartement, waar we het wonderlijke voorschotbedrag van €65 per maand betaalden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan begrijpen dat je je rot voelt over de kat. Misschien is het wel beter zo, dat ie misschien door z'n baasje opgehaald wordt. Als ie na een paar weken niet wordt opgehaald kun je dan niet de beslissing nemen om het hem terug te nemen?
  Lekker zeg van je energierekening! Het eerste jaar betaalde ik 117 per maand en toen kreeg ik 486 terug. Ik zit nu op een bedrag van 81 per maand. Ik denk dat ik dit jaar iets meer dan 100 euro terug ga krijgen. M'n termijnbedrag word dan denk ik weer verlaagd. Ik weet nog niet of ik het dan weer laat verhogen tot 81 of dat ik het zo laat. Dat ik nog zuiniger doe. Ik betaal liever niet terug natuurlijk. Ik moet in januari de stand doorgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaaw basement cat :( Toen ik net je reactie las op mn blog moest ik nog aan hem denken.

  Maar waarom heb je hem naar het asiel gebracht dan?

  Aah, wij hadden ook eens echt zo'n leuke kat die was aan komen lopen. Ik heb gemeld bij amivedi, dierenartsen en asiel. Niets... Dus op een gegeven moment moesten we met hem naar de dierenarts, bleek ie toch een chip te hebben. Uiteindelijk is ie wel herenigd met zijn eigenaren, die man was erg blij hem weer te hebben maar ik heb Vondel (zo als we hem noemden) zo gemist.

  Lekker van je energie afrekening trouwens! Weet je tenminste waar je het voor doet he.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik betaal 110 euro per maand en ben bang niets terug te krijgen, waaarschijnlijk bij te moeten betalen. Wij zijn nu de hele dag thuis, werken niet meer en dat maakt natuurlijk wel verschil.
  Wat de kat betreft, als je hem zelf een goed huis wil bieden kan je hem toch weer ophalen en je nummer achterlaten? Als de eigenaar ooit contact opneemt spreek je een tijd af en houd hem binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Over de kat:
  Ik heb hem naar het asiel gebracht om te achterhalen of hij een chip had en al geholpen was. De Amivedi-medewerker had ook wel zo'n chiplezer, maar ze wilde niet naar mij toe komen, want dat vond ze te ver. (niet dat ik nou weer in zo'n enorme uithoek woon, eerder zij)

  Maar goed, ik vond eerder 2 katten wel genoeg, zeker als je in je eentje bent. En de andere katten leken ook een beetje bang voor hem.

  Het leek dus het meest verstandige om te doen, maar ik heb er best wel spijt van! Misschien dat ik inderdaad ga doen wat Blondy adviseert. Ik zou het asiel kunnen mailen om te vragen of hij bijvoorbeeld twee weken kan blijven. Als er dan geen baasjes komen, zou hij gecastreerd en gechipt kunnen worden en dan zou ik hem weer tegen kostprijs mee kunnen nemen. (Is trouwens ook veel goedkoper dan dat je dat zelf laat doen door de dierenarts, is weer een voordeel)

  Ik ga er eens over slapen!


  Over de energiemaatschappij:
  Ik zit bij Delta, en ik heb vaste prijs voor 3 jaar, dus ik weet niet in hoeverre je boetevrij over kunt stappen. Voordeel van Delta is weer dat je extra bonuspunten krijgt die geld waard zijn. Dit jaar kreeg ik bijvoorbeeld 50 euro terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als na enkele weken blijkt dat niemand de kat op komt halen, kun je ook besluiten hem zelf te nemen (dan laat je hem uiteraard eerst castreren en chippen door het asiel)! Als je dit wilt, kun je dit het beste nu al kenbaar maken aan het asiel ("als niemand hem komt halen, zou ik hem graag willen").
  Zo hebben we dat ook gedaan met onze "gevonden" kat: niemand kwam hem ophalen en toen namen wij hem, en hij is hier nu al enkele jaren ontzettend gelukkig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat knap zeg zo een laag maandelijkse bedrag voor de energie en wat heerlijk om zoveel geld terug te krijgen.
  Groeten,
  nieuwelevensstijl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij hoort die kater bij jou maar wie ben ik. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen