dinsdag 19 juli 2011

Terugkijktip Goudzoekers: afval is geld waard"Aan onze vuilniszak wordt goed geld verdiend. Het lukt afvalverwerkers steeds beter waardevolle grondstoffen uit onze troep te recyclen of om te zetten in kostbare energie. Waarom betalen we eigenlijk nog afvalstoffenheffingen en verwijderingsbijdragen? Zouden we niet eerder geld tóe moeten krijgen voor het overhandigen van onze vuilniszak?"

Ik heb gisteren het grootste gedeelte van deze aflevering gezien. Was erg interessant! Toch denk ik niet dat afvalstoffenheffingen en dergelijke omlaag gaan. Het is een leuke melkkoe voor gemeentes. 

4 opmerkingen:

  1. Dit filmpje kan ik helaas niet bekijken (iets met Microsoft Silverlight), maar ik denk ook niet dat de heffingen omlaag gaan. Aan de andere kant; het is alleen maar mogelijk om meer waardevolle dingen uit het afval te halen, omdat er in de eerste instantie geïnvesteerd wordt in apparatuur om dat te kunnen doen. Het zou mooi zijn als wij op de termijn ook kunnen profiteren van die investering, maar op de korte termijn moeten natuurlijk ook eerst de kosten er nog maar eens uitgehaald worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat is een unheimisch ding die verbrandingsoven. Interessante aflevering!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Afval dat geld waard is. Een contradictio in terminus?

    BeantwoordenVerwijderen