donderdag 7 juli 2011

Op weg naar Zero Waste: een lege zwarte bak. Deel 2

Het is inmiddels 14 dagen later, en jeej het is gelukt! Ik heb een foto gemaakt van de inhoud van de zwarte container na twee weken. (Eerst wel zorgvuldig gekeken of er geen buren in de buurt waren, haha)


Resultaat: twee melkpakken na twee weken. Het eerste pak was nog niet helemaal vol, maar die heb ik voor de zekerheid na een week maar dichtgedaan en ik ben met een nieuwe begonnen.

Wat zit er in? Voornamelijk verpakkingsmaterialen die je niet kunt recyclen. Chipsverpakkingen, lege zakjes voor sausjes en oploskoffie, dopjes van flesjes en gebruikt bakpapier, en stukjes plastic met een sticker erop dat je niet kan scheiden. Het tweede melkpak stonk ook gek genoeg helemaal niet, maar rook juist lekker;  lichtjes naar oploskoffie.

Op de bodem ligt nog een stukje krant, dat deed ik altijd zodat de bodem niet zo vies wordt. Maar met twee afgesloten melkpakken hoeft dat ook niet eens meer.

6 opmerkingen:

 1. Heel erg knap, dat lukt mij nog niet hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is zo verschrikkelijk gaaf!
  Gefeliciteerd, ik weet hoe het voelt... ;-)))
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga je post tweeten voor een beetje reclame!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow, knap hoor. Bij ons scheelt het al zoveel nu we flessen melk/karnemelk en vla nemen, geen bio maar wel recyclebaar. We zijn een gezin van 5 dus reken maar uit!
  gr Iris

  BeantwoordenVerwijderen