woensdag 1 februari 2012

Population Zero

 Ik kwam de documentaires van Aftermath wel eens tegen op National Geographic. Ik vond het altijd zulke goede series, en gelukkig staan sommige afleveringen ook gewoon op Youtube. :)

Aftermath is een serie documentaires waarin naar antwoord wordt gezocht op hypothetische vragen. Wat zou er gebeuren met onze samenleving als plotseling alle olie verdwijnt? Of wat als de aarde opeens stopt met draaien? Wetenschappers schetsen vervolgens een scenario van de gevolgen. 

De aflevering Aftermath: Population Zero behandeld de vraag: wat zou er gebeuren als de mensheid plotseling van de aardbodem verdwijnt? Kunnen huis- en landbouwdieren zich zonder de mens ook redden? Zonder het onderhoud van de mens zullen kerncentrales uiteindelijk exploderen. Kan de aarde zich nog herstellen van de invloed van de mens en zijn jarenlange vervuiling, of is het al te laat?
Andere interessante Aftermath documentaire:


4 opmerkingen:

 1. Tuurlijk is de aarde beter af zonder mensen. Vind het wel erg extreem als ik zo eerlijk mag zijn... Net zoals zeggen dat kinderen baren niet 'goed' is (ook al beperkte we ons tot een, een halvering voor de toekomst!)
  Ken de serie ook. Maar vind het nogal doomy. Niet iets waar je op zit te wachten als ouder.
  Excuseer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar de documentaire gaat toch niet over de vraag of de aarde beter af zou zijn zonder mensen? Meer wat er zou (kunnen) gebeuren als de mensheid opeens zou verdwijnen.

   Verwijderen
 2. PS: Dan kijk liever naar wat technologische vondsten ons kunnen brengen zoals zonnepanelen ed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me interessant.
  Vanavond maar eens kijken, want het zijn vrij lange docu's zie ik.

  BeantwoordenVerwijderen