zondag 4 december 2011

Opruimen deel 2 -> Het bijkeukentje

Ik heb volgens mij het opruimvirus wel te pakken. Nooit gedacht dat ik het nog eens echt leuk zou vinden! Normaal duik ik gelijk op de bank als ik thuiskom, al dan niet met een zak chips, maar nu moet ik van mezelf eerst een rondje opruimen of de badkamer nog even schoonmaken voordat ik ga koken... En het bevalt nog ook... Hmmmz.

Nou ja, vanmiddag het bijkeukentje opgeruimd. Ik heb een piepkleine bijkeuken van ongeveer 1 m2, dus dan ben je in principe snel klaar.

Zo zag het er eerst uit:De bijkeuken is ook weer zo'n verzamelplek voor vanalles. Een bijeengeraapt zootje, er staan onder andere sneeuwschoenen en zonnebrandcreme.

De statiegeldflessen staan nu bij elkaar in een doosje in de auto, die kunnen straks gelijk mee als ik om boodschappen ga. Rest is naar de glasbak.

De tuinspullen mochten naar het schuurtje. Voorlopig niet nodig.


Deze oude spaarlampen gaan ook naar het schuurtje. Als ik straks het schuurtje opruim, breng ik alles naar de milieustraat.


Er stonden ook nog twee halfvolle deo's en een zonnebrandcreme. Die mogen naar de badkamer. Tip: doe je ogen dicht en ruik eens aan de zonnebrandcreme. Wedden dat je gelijk het gevoel van de zomer, en de herinneringen daaraan, weer terug hebt? :)


Het recyclehoekje. Hier gaat het plastic en het oud papier in:
Bij de supermarkt hebben ze vaak zo'n bak vol met lege dozen voor je boodschappen, waar je leuk vormgegeven wijndoosjes kunt vinden. Ik gebruik er nu twee als verzamelpunt voor papier en plastic. Zoiets kopen hoeft helemaal niet.

Dit lag er ook nog:

Tijdschrift over consuminderen enzo, net als Genoeg, maar is gewoon te koop in de supermarkt. (Wel voor de prijs van 4 euro.) Het heet Budget&Lifestyle, en is een 'magazine voor bewuste levensgenieters'. Ik heb het twee maanden terug in een opwelling gekocht, maar er staat niet veel nieuws in:
34 mode musthaves..., Quintis Ristie over van het leven genieten, een reisverslag over Istanbul, een artikel over couchsurfing (ok, dat is wel leuk), en er staan vooral de bekende bespaartips in. Niets bijzonders eigenlijk, dus ik zou het lekker in de winkel laten liggen.

Zo is het nu, uitgesopt en opgeruimd:


Nu lijkt het wel alsof de spullen zich deels verplaatsen, en dat is ook wel zo. Maar omdat ik elke week een ruimte of kamer doe, wordt het uiteindelijk alles uitgezocht en opgeruimd.


Wat zal ik nu eens gaan uitzoeken? Ik heb er al helemaal zin in! Ik denk dat het de tweede slaapkamer wordt. Nog zo'n verzamelplek voor van alles.

5 opmerkingen:

 1. Zo opgeruimd lijken de ruimtes ook altijd veul groter.
  Suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Wees niet bang voor de lege ruuuuimte! (is van een reclame, vind dat zo grappig)

  Legeplankenfetisjisme, jeeej!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word bijna jaloers. In ons piepkleine bijkeukentje staat zoveel meer.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk te lezen dat je eerst even een rondje gaat opruimen, nog voor de chips en de bank. Het geeft echt een kick, vind je niet?!

  Het ziet er super goed uit. Wat een verschil weer.

  Groetjes, Nelleke (kastje-per-dag)

  BeantwoordenVerwijderen