dinsdag 29 november 2011

Aangestoken -> Ik ga ook weer opruimen

Ik heb door dit berichtje van Valhalla weer het opruimvirus te pakken. Ik krijg weer helemaal zin om mijn huis (weer) aan de zoveelste opruimbui te onderwerpen. Ik blijf namelijk namelijk maar spullen tegenkomen die je weg kunt doen. Waar ik een paar maanden geleden nog dacht: 'nog maar even bewaren', denk ik nu: 'kan wel weg'.

Plaatsen in huis om op te ruimen:
 • Trapkast
 • Slaapkamer 2
 • Keuken
 • Bijkeukentje
 • Schuur
 • Alle overige lades en kastjes verder
 • Laptop (ook niet onbelangrijk)
 • Administratie (?)

  Ik ben begonnen met de trapkast. Die is vrij ruim, maar hij dient bij mij wel als voorraad- en opslagruimte. Ik heb ook een zolder boven, maar daar kom ik nooit. Daar durf ik niet te komen... Niet omdat het er spookt of zo, maar omdat er geen goede trap naar boven is. Het is zo'n luik in het plafond en normaal gesproken zit daar dan een vlizotrap in die je makkelijk uit kunt klappen. Één van de bewoners voor mij heeft daar echter een uitschuifbare ladder geplaatst. Dat ding is te zwaar om naar beneden te krijgen en als me dat wel zou lukken, zou ik de ladder dan moeten uitschuiven en vastklikken. Ik ben veel te bang dat ik het dan niet goed vastmaak en dat de ladder dan doorschiet als ik erop klim. Dan val ik - als ik pech heb - 4 meter naar beneden. En dan ook nog op mijn nek als ik nog meer pech heb.

  Dus dat doe ik maar niet. Ik  doe gewoon het luik open, zet er een stoel onder, en dan kan ik net langs de randen van de opening wat kwijt. Er staan nu twee (lege) koffers, 3 (lege) verhuisdozen en een kattenreismandje. (Ook leeg, katten zitten gewoon beneden ;) )

  De trapkast dient dus zowel als zolderruimte als voorraadkast. Zo zag de trapkast er vorig jaar uit (oktober 2010): Dit is zo'n beetje toen ik begon met consuminderen.

  2010:
  Volle boel

  Kater kwam het ook even bekijken  In de tussentijd heb ik al flink opgeruimd, maar de laatste tijd slibte de kast weer dicht. Het is ook zo makkelijk om er weer vanalles in te gooien, te denken' dat komt nog wel', en dan raakt het zo weer vol.

  Zo was het een week geleden (zeg maar half november 2011)

  Voor:
  De dichtgeslibte kast

  En nu
  Na:  Ik heb nu m'n mappen en fotoalbums en andere dingetjes die ik echt wil bewaren in twee openstaande verhuisdozen gezet. Als ik wat wil pakken kan ik er zo bij. Ik zit te denken om eventueel een expeditkastje van de Ikea te kopen om daar al mijn mappen, oude collegeboeken en -aantekeningen, fotoalbums en administratie in te zetten. Die kan in de trapkast en dat staat waarschijnlijk veel mooier. Eventueel ook een wijnrekje voor de flessen wijn, die zitten nu in de voorste doos links. Maar ja, dan moet ik weer dingen gaan kopen en dat staat me tegen. Het doel was toch om zoveel mogelijk spullen je huis uít te krijgen?  Afijn. Wat heb ik dit keer opgeruimd??

  • Een hele stapel oude kerstkaarten. Gaat naar een collegaatje die daar weer nieuwe kerstkaarten van maakt.
  •  Boek van Willem Middelkoop. Gaat retour naar papa.
  • dvd
  • plastic foto-ophang dingetje
  • lege multomap met olifantenprint
  • gordijnen... ooit gekocht voor de keukenramen, maar je hebt toch geen luxaflex én gordijnen nodig? Het is me destijds ook niet gelukt om ze op te hangen. Kringloop maar.
  • Nog meer ansichtkaarten
  • cadeautje van een kennis die op vakantie was. Een prentje van dolfijnen. Lief hoor, maar ik doe er niks mee..
  • Witte blouse
  • Bord
  • Nog een dvd
  Al het bovenstaande gaat op de eerste twee na allemaal naar de kringloop.  Ruimt weer lekker op! Meteen ook gelijk alles goed schoongemaakt en gestofzuigd voordat ik alles weer terug gezet heb. Nu op naar het volgende project!


  (Ik ben trouwens over een paar weken jarig, en ik hou nu al m'n hart vast voor wat ik allemaal ga krijgen! Pfff....)

  5 opmerkingen:

  1. Qua opruimen werkt de methode van www.flylady.net erg goed bij mij.
   Elke week is er een ruimte die extra opgeruimd wordt. Flylady is een erg Amerikaans concept, moet je een beetje tegenkunnen of doorheenprikken, ik gebruik vooral wat wel werkt bij mij...en deze twee zinnen spreken me erg aan.
   You are never behind, en, You can do anything in 15 minutes" Het klopt, je kan erg veel afkrijgen in een kwartiertje. Niet een hele kast misschien, wel kan je in die tijd een plank uit de kast opruimen, of een doos uit de kast uitzoeken.En met al die kwartiertjes bij elkaar is de kast wel weer netjes.
   Deze week is het huiskamerweek...in mijn huiskamer zit de trapkast, bij mij is dat zo'n "hotspot" van rommeltjes die ik even "uit het oog" wegzet...daar ga ik deze week dus ook de bezem even doorhalen.

   Groet,Creanda

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed hoor! Ik kan opruimen,maar mijn man niet. Dan blijft het schipperen. Groeten Izerina

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga zo door! Dat ziet er echt netjes uit. Er is ook echt heel veel weg vergeleken met 2010. Ik krijg hier het opruimvirus van! :)

   BeantwoordenVerwijderen
  4. @ creanda, ja mijn trapkast is ook zo'n 'hotspot', ja. Erg handig om van alles in te gooien en de deur te sluiten.

   @ izirina: ja, het scheelt dat ik alleen woon, anders is het inderdaad schipperen. Nu kan ik alles wegdoen wat ik maar wil.

   @ Desi: ja, groot verschil he. ;) Er kan zelfs nog wel meer weg. Ik ga eens wat boeken op bol.com zetten. Maar als je ziet wat ik ooit allemaal heb gekocht 'voor de heb'.... Achteraf zo'n spijt van, had veel liever dat geld op m'n bankrekening gehouden. Achteraf..

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Super goed gedaan! Wat is het toch een verademing zo'n opgeruimde kast.
   En is het niet fijn dat je nu precies weet wat je er kunt vinden?

   Ga zo door ! Ik ga ook zo weer aan de slag met mn dagelijkse halfuurtje. Het begint rustgevend te worden (is het niet bizar?!)

   Groetjes, Nelleke (www.eenkastjeperdag365.blogspot.com)

   BeantwoordenVerwijderen