vrijdag 4 november 2011

Hoeveel slaven werken er voor je?

FB van The Everyday Minimalist had echt weer een heel goed onderwerp op haar blog:Op deze site kun je uitrekenen hoeveel slaven jouw spullen hebben gemaakt. De test is goed gemaakt en erg mooi vormgegeven. Ik wist niet precies hoeveel truien, broeken, jassen, schoenen, ondergoed, etc ik had - misschien toch eens gaan tellen? -, maar ik heb het globaal aangegeven.

Dit is mijn resultaat..:


5 opmerkingen:

 1. Ze vragen er niet naar hoeveel goederen je tweedehands hebt?? Vind ik wel jammer eigenlijk. Al zijn ook tweedehands goederen ooit gemaakt, natuurlijk. En fair trade vragen ze ook niet naar...
  Maar goed; ook ik mag me schamen net als izirina. Heb ik nog 'mazzel' dat ik weinig gadgets heb. Best erg om je dat te realiseren. Kom op 32 ;( Dat wil ik dus echt niet op mijn geweten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had er 37, meer dan genoeg om je voor te schamen dus. Maar volgens mij ook veel vanwege electronische apparatuur en wat ik daarvan heb is vrij oud en wordt zeker niet meer vervangen. Ik heb bv al 6 jaar dezelfde iPod, dus heb m wel aangestreept, maar voor mijn gevoel is dat wel minder erg dan elk jaar een nieuwe kopen. Maar toch... 37... Schaam...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 23 is best veel zeg… Ik ga het ook maar eens testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Au, 30! Kan er niet goed achterkomen waar dat aan ligt, jammer dat je dat niet nader kunt onderzoeken. Ik gooi nooit kleren weg, dus ondanks dat ik zelden iets nieuws koop, heb ik redelijk wat in de kast liggen. Zou kunnen dat het daar gedeeltelijk aan ligt.

  BeantwoordenVerwijderen