maandag 23 maart 2015

Van football naar boerderij

Knipperdeplak van deze site

"
American footballspeler worden: veel arme Amerikaanse jongeren zien het als de golden ticket. Het is de populairste sport in Amerika - vergelijkbaar met voetbal in Nederland.
Tijdens de finale van het American footballseizoen, de Super Bowl, ligt het normale leven in Amerika stil en zit iedereen voor de buis. Amerikaanse clubs tasten diep in de buidel om de beste spelers aan zich te binden.


Een contract van 37 miljoen dollar

In 2009 tekende speler Jason Brown een contract van vijf jaar, ter waarde van meer dan 37 miljoen dollar, bij St. Louis Rams. Daarmee werd hij in één klap de best betaalde center - een soort spelverdeler - van Amerika.
Nadat Brown negen seizoenen in de eredivisie van American football speelde (en tientallen miljoenen dollars had verdiend) vond St. Louis Rams hem niet goed genoeg meer. Hij kon op zoek naar een nieuwe club.

Brown was 29 jaar en kon nog prima een aantal jaren spelen. Meerdere clubs hadden interesse. Zo kreeg hij een contract van bijna 2 miljoen dollar per jaar aangeboden.


Van football naar boerderij

De meeste mensen zouden op dat aanbod ingaan, maar Brown stopte met de sport en volgde zijn hart: hij besloot boer te worden. Zijn manager zei nog: je maakt de grootste fout van je leven, maar Brown antwoordde: nee, dat doe ik niet.

Brown leidt nu een boerderij met bijna zeven hectare aan land, verdient er geen geld mee, maar doet het om minderbedeelden te helpen. De voormalig atleet leerde het boerenvak door filmpjes op Youtube te bekijken.

Brown kweekt zoete aardappelen en andere groenten en doneert dat aan voedselbanken. Hij heeft vorig jaar meer dan 20.000 kilo aan zoete aardappelen en meer dan 4.000 kilo aan komkommers gedoneerd.
Dat maakt hem gelukkig: "when you see them pop up out of the ground, man, it's the most beautiful thing you could ever see." Hij zegt zich nooit eerder zo succesvol te hebben gevoeld.
"

Bron:IEXGeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten