maandag 31 oktober 2011

Weer een opruimbui: wat kan er weer weg?

Het is weer eens tijd voor een nieuw 10-dingen lijstje. Ik koop niet eens zelf zoveel extra (onnodige) dingen, maar ik krijg vanalles en voor je het weet slibt alles weer dicht! Ik ga ook niet telkens zeggen "Bedankt, maar ik ben aan het minimaliseren dus neem je spullen maar weer mee!".
Verder kom ik ook nog steeds spullen tegen die weg kunnen. Of die ik eerder niet weg wilde doen (wat dat kan ik later nog wel eens gebruiken...), maar nu wel. Hoe minder spullen, hoe opgeruimder je huis, en hoe meer rust je hebt.


Wat kan er weer de deur uit?

  • Zes vrolijk gekleurde boterhambordjes. Vroeger 'spaarde' ik vrolijk gekleurd en apart servies. Echt, waarom? Ik zit nu alleen maar met spullen die ik nooit gebruik en nu alleen maar overbodig zijn en ruimte innemen.
  • Boek
  • Tarotkaarten
  • 22 kledingstukken.. die zitten al ruim een jaar in een verhuisdoos, totdat het eindelijk is verkocht. Waarschijnlijk wordt het gewoon de kringloop
  • 5 shirtjes die al gelijk naar de kringloop kunnen
  • 3 oude bankkussens (i.v.m. nieuwe hoekbank - dat dan weer wel ;) -, oude bankstel is al wel opgehaald)
  • Een dvd
  • Nog een naslagwerk, gekregen van een collega.
  • Mok
  • Garde en citruspers
  • allerlei oude postkaarten
  • sieraden van de six enzo die ik nooit draag
  • Oh ja, ook nog een tas

Een deel staat inmiddels ook op marktplaats. Als het na 2 weken nog niet verkocht is, breng ik het ook naar de kringloop. Dan ben ik die spullen in ieder geval kwijt, en heeft een ander er nog wat aan.  Vind Marktplaats maar een gedoe trouwens. Mensen gaan ver onder de vraagprijs bieden .. of mailen niet meer terug. Wat een gedoe toch om je spullen weer kwijt te raken!

dinsdag 25 oktober 2011

Meedoen met het Budgetonderzoek



Ik kreeg vorige week een brief van het Centraal Bureau van de Statistiek. Of ik mee wilde doen aan het Budgetonderzoek? Dat is een onderzoek waarin in kaart wordt gebracht waaraan Nederlandse huishoudens  hun geld uitgeven.

Het is de bedoeling om in de maand november je uitgaven bij te houden op internet. Na afloop krijg je een cadeaubon t.w.v. 30 euro. Je kunt dan ook je eigen uitgaven vergelijken met de gemiddelde situatie in Nederland.

Vervolgens een heel verhaal dat meedoen aan dit onderzoek écht niet zoveel tijd kost als dat het lijkt.

Ik vind het wel geinig. :) Ik ga wel meedoen aan dit onderzoek. Ik hou toch al ruim een jaar mijn uitgaven bij in een maandelijks kasboek in Excel. Dat kan ik straks zo overnemen, dus het kost me nauwelijks tijd. Ben benieuwd!

maandag 24 oktober 2011

De meterstanden weer: wat heb ik verbruikt?


Vorige week is er een medewerker van de energieleverancier langsgeweest, en die heeft mijn meterstanden opgenomen. Ik hield het zelf ook nog steeds bij, en wat blijkt: ik heb meer elektriciteit en water verbruikt dan vorig jaar, maar minder gas. (Had ik zelfs nog een waterton gekocht dit voorjaar, maar toch meer water verbruikt, hmmm...)
Nou ja, waarschijnlijk compenseert het elkaar, waardoor ik er vanuit ga dat ik niet hoef bij te betalen.

De reden voor het lagere gasverbruik is denk ik vorige winter. Toen was ik zo intensief bezig met duurzaamheid en besparend leven, dat ik de verwarming zo laag mogelijk heb gehouden, en veel met warme vestjes, sjaals en laarsjes aan heb gezeten thuis. Nu zit ik echt heel verkouden thuis, dus nu heb ik de verwarming wel meer aan (in het kader van goed voor jezelf zorgen).


Dit is het verbruik van 15 oktober 2010 tot 15 oktober 2011

Elektriciteit
1233 kWh

Gas
580 m3

Water
37 m3




Even vergelijken met vorig jaar...

 Verbruik 15 oktober 2009 tot en met 15 oktober 2010.


Elektriciteit
1186 kWh

Gas
736m3

Water
32m3



Hier weer het gemiddelde verbruik volgens het Nibud:

Elektriciteit










Gas


















 
Water